Yıllar boyunca farklı hastanelerde tedavi gören ancak sonuç alamayan çift, son çare olarak başvurdukları Harran Üniversitesi Hastanesi’nde uygulanan tüp bebek tedavisi sayesinde evlat sahibi olmanın mutluluğunu yaşadılar.
Şanlıurfa’da yaşayan Abdulkadir ve Hedle Olgun çifti, 15 yıldır süren çocuk özlemini Harran Üniversitesi Hastanesi’nde sonlandırdı. Yıllar boyunca farklı tedavi yöntemlerinden sonuç alamayan çift, tüp bebek yöntemiyle nihayet anne ve baba olma mutluluğunu tattı.
Harran Üniversitesi Hastanesi, bu anlamlı süreçte bir çifte daha ilk kez ebeveyn olmanın sevincini yaşatarak önemli bir başarıya imza attı.
İLK DENEMEDE GELEN MUCİZE
Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mert Ulaş Barut’un öncülüğünde yürütülen yaklaşık iki yıllık tedavi süreci, mutlu sonla noktalandı. Erkek infertilitesi tanısı konulan Abdulkadir Olgun’a (35) uygulanan özel tedavi sayesinde, ilk tüp bebek denemesinde başarılı bir gebelik elde edildi. Sürecin sonunda dünyaya gelen sağlıklı erkek bebeklerine ise, bu mutluluğu mümkün kılan hekimlerine duydukları derin minneti göstermek adına “Mert Ulaş” ismini verdiler.
“KOLAY BİR VAKA DEĞİLDİ”
Tedavi sürecine ilişkin bilgi veren Prof. Dr. Barut, “15 yıldır çocuk sahibi olamayan çiftimiz, daha önce pek çok merkezde deneme yapmıştı. Hastanemize başvurmalarının ardından erkek infertilitesi tanısı koyduk. Multidisipliner ekibimizle birlikte uyguladığımız ilk tüp bebek denemesinde başarı elde ettik. Doğumu 38. haftada gerçekleşti. 2930 gram ağırlığında, 8/9 APGAR skoruyla sağlıklı bir erkek bebek dünyaya geldi” dedi.
Prof. Dr. Barut ayrıca, “Bu kolay bir süreç değildi; hem ailemiz hem de biz sabır ve özveriyle bu yolu yürüdük. Her çiftin evlat sahibi olma umudunu kaybetmemesi gerektiğini bir kez daha gördük” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Barut, hastanede kendilerine bu imkanları sunan başta Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’na, Başhekim Doç. Dr. İdris Kırhan ve Anabilim Dalı Başkanına teşekkür etti.
“HASTANEMİZ UMUT OLMAYA DEVAM EDECEK”
Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Bu başarı yalnızca bir ailenin sevinci değil, aynı zamanda hastanemizin gücünün ve ekibimizin yetkinliğinin bir göstergesidir. Harran Üniversitesi Hastanesi olarak bölge halkımıza umut olmaya devam ediyoruz. Gerek teknolojik altyapımız gerekse uzman kadromuzla bu tür mutluluklara vesile olmaktan onur duyuyoruz. Olgun ailesini yürekten kutluyor, emeği geçen tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum”
15 yıl sonra...
Şanlıurfa’da yaşayan Abdulkadir ve Hedle Olgun çifti, 15 yıllık çocuk özlemini Harran Üniversitesi Hastanesi’nde sonlandırdı.
Yayınlanma :
05.05.2025 16:56
Güncelleme :
05.05.2025 16:56


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: