19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Şanlıurfa’da 11 Nisan Spor Salonu’nda büyük bir katılım ve coşku eşliğinde kutlandı.
Vali Hasan Şıldak, protokol üyeleri, öğrenciler, öğretmenler, sporcular ve vatandaşların katıldığı tören, gençliğin Cumhuriyet’e olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.
SPOR GÖSTERİLERİ VE HALK OYUNLARI GÖZ DOLDURDU
Etkinlikte:
-
Jimnastik
-
Tekvando
-
Halk oyunları
gibi çeşitli gösteriler sahne aldı. Spor salonu, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatıldı, tribünlerden “Gençlik Geleceğimizdir” sloganı yankılandı.
GENÇLİĞE HİTABE SALONU DUYGULANDIRDI
Programın en anlamlı anlarından biri, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin okunması oldu.
“Ey Türk gençliği!” sözleriyle başlayan hitabe, salonda duygu dolu anlar yaşattı.
BAKANLIKTAN MESAJ: “GELECEĞE İNANÇLA YÜRÜYORUZ”
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın mesajı tören alanında okundu:
“19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesi, Türkiye Yüzyılı’nda da yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Gençlik, emanete sadakatle sahip çıkıyor.”
105 Yıl Sonra Aynı Ruhla: Milli Mücadele Yaşatıldı
Kutlamalar, Milli Mücadele ruhunun genç kuşaklara aktarılması açısından önemli bir örnek oldu.
Etkinliğin sonunda hep birlikte İstiklal Marşı okundu; salonu dolduran kalabalık, Cumhuriyet’e olan bağlılığını coşkulu alkışlarla gösterdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: