• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Özel Haberler
  • Analiz
  • Şanlıurfa
    KaraköprüEyyübiyeHaliliye Şanlıurfa Büyükşehir BelediyesiBirecikHalfetiBozovaHilvanSiverekAkçakaleHarranCeylanpınarViranşehirSuruç
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Ölüm Haberleri Magazin Teknoloji Video Galeri
  • Ara
SON DAKİKA:
09:16
5 Kişi Yaşamını Yitirdi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. 2023 Yılı İslam Dünyası Turizm Başkenti Şanlıurfa İçin Öneriler
Siyaset
20 Ocak 2023 - 13:51

2023 Yılı İslam Dünyası Turizm Başkenti Şanlıurfa İçin Öneriler

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Şanlıurfa'nın '2023 Yılı İslam Dünyası Turizm Başkenti' seçilmesi dolasıyla bazı önerilerde bulundu.

Siyaset
20 Ocak 2023 - 13:51
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar

Her hafta cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta ise Şanlıurfa'nın 2023 yılı İslam Dünyası Turizm Başkenti seçilmesi dolasıyla bazı önerileri kamuoyu ile paylaştı.

Şanlıurfa’nın birçok sorununu gündeme taşıyan ve ciddi anlamda kamuoyu oluşturan Özaslan ve ekibi, 2023 Şanlıurfa'nın 2023 yılı İslam Dünyası Turizm Başkenti seçilmesi dolasıyla bazı proje önerilerinde bulundu.

Şanlıurfa'nın birçok tarihi noktasından seslenen Özaslan, "HÜDA PAR olarak bu hafta 'Şanlıurfa'nın İslam Dünyası Turizm Başkenti' seçilmesi dolayısıyla bazı önerilerde bulunacağız" diyerek bu fırsatı iyi değerlendirebilmek adına bazı önerileri sıraladı.

Özaslan, Şanlıurfa'nın 2023 yılı İslam Dünyası Turizm Başkenti seçilmesi dolasıyla sıraladığı önerileri şu şekilde:  “İlk önce Şanlıurfa'nın kalbi konumunda bulunan Balıklıgöl'ün hemen girişinde yer alan ve uzun süredir devam eden tadilat çalışmaları biran önce bitirilmeli. Şanlıurfa Havaalanı'ndan Ankara ve İstanbul dışında Türkiye'nin farklı illerine de uçuşlar düzenlenmeli ve uçak sefer sayıları arttırılmalı. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde diğer kurumların da desteği ile Şanlıurfa'daki öğrenci kardeşlerimizi Urfa'nın tarihi yerlerine götürüp gezdirelim. Ve çarşıda satılan ürünlerin kalitesine, fiyat politikasına ve hijyene azami derecede dikkat edilmeli.  Şanlıurfa'nın vazgeçilmezi olan sıra gecesi organizasyonları için belli bir standart oluşturalım”.

ÖZASLAN: TUR OTOBÜSLERİ İÇİN İNDİ BİNDİ NOKTASI OLUŞTURALIM

Özaslan "Burası Balıklıgöl'ün giriş kısmı. Dışarıdan misafirleri getiren tur otobüsleri için burada bir indi bindi noktası oluşturalım. Yolcularını rahat bir şekilde bıraksınlar ve tekrar gelip alabilsinler, diye. Daha sonra buradaki otobüsleri müzenin önünde bulunan otoparka yönlendirelim. Otobüsleri oraya yönlendirirsek buradaki şehiriçi trafiği de rahatlatmış oluruz. Ve bu bölgede Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bir an önce alternatif otopark ayarlamalı" dedi.

“GUİNNESS REKORLAR KİTABI'NA GİREBİLECEK HALİL İBRAHİM SOFRASI KURALIM”

Ve bir de Şanlıurfa'da öyle bir organizasyon yapalım ki bütün bu çalışmaları taçlandıracak bir proje olsun. Şanlıurfa'da Hz. İbrahim'in ruhunu yansıtan Halil İbrahim Sofrası kuralım. Sofranın bir ucu Balıklıgöl'den başlasın, Haşimiye Meydanı'na ve oradan da Topçu Meydanı'na ya da Abide'ye kadar uzanacak Halil İbrahim Sofrası kuralım. O sofraya Şanlıurfa halkı yapmış olduğu yemeklerini getirsinler ve o sofraya koysunlar. Bu organizasyonla Guinness Rekorlar Kitabı'na da girebiliriz ve dünyada ses getirecek bir çalışma olacak. Urfa'ya ve Urfalılara yakışır bir proje olacak.

Özaslan son olarak "Peygamberler şehri vizyonu ve Hz. İbrahim'in misyonu ile hareket ederek tüm kurumlar ve bütün halk olarak el ele verip bu fırsatı iyi değerlendirelim ve gelecek misafirlerimizi en güzel şekilde karşılayalım." ifadelerini kullandı. 

# HÜDA-PAR# 2023 Yılı İslam Dünyası Turizm Başkenti Şanlıurfa# Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Afyon'da Feci Kaza!
Afyon'da Feci Kaza!
330 TL Kantin Desteği Kartlara Yüklendi!
330 TL Kantin Desteği Kartlara Yüklendi!
CHP Milletvekili Tanal'dan Kadro Teklifi!
CHP Milletvekili Tanal'dan Kadro Teklifi!
Meteoroloji'den Don ve Buzlanma Uyarısı!
Meteoroloji'den Don ve Buzlanma Uyarısı!
Şanlıurfa - Diyarbakır Karayolu Tekrar Ulaşıma Açıldı!
Şanlıurfa - Diyarbakır Karayolu Tekrar Ulaşıma Açıldı!
Eğitimcilerin Sorunları bir an önce çözülmeli
Eğitimcilerin Sorunları bir an önce çözülmeli

Ana Sayfa
Özel Haberler
Analiz
Şanlıurfa
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Sağlık
Siyaset
Spor
Türkiye
Ölüm Haberleri
Magazin
Teknoloji
Video Galeri
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Akçakale
  • Birecik
  • Bozova
  • Ceylanpınar
  • Eyyübiye
  • Halfeti
  • Haliliye
  • Harran
  • Hilvan
  • Karaköprü
  • Şanlıurfa
  • Siverek
  • Suruç
  • Viranşehir
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Şanlıurfa Haber | Şanlıurfa Nöbetçi Eczaneler | Şanlıurfa Hava Durumu | Şanlıurfa Namaz Vakitleri | Şanlıurfaspor | Siverek | Viranşehir | Suruç |