10 Yıl Sonra Bir İlk, Mısır Dışişleri Bakanı Türkiye'de

TAKİP ET

İki ülke arasındaki gerginlik deprem sonrası daha da yumuşadı. 10 yıl aradan sonra Mısırlı üst düzey bir yetkili Türkiye'ye geldi.

Mısır’da Mursi’nin devrilmesinden sonra asgari düzeyde ilerleyen ilişkileri geliştirme çabaları Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında üst düzeye çıktı. 10 yıl aradan sonra Mısırlı üst düzey bir yetkili Türkiye’ye geldi.

Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü’nün deprem sebebiyle geldiği deprem bölgesinde kendisini Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu karşıladı. İki bakan bir süre görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Konuk Bakan, Adana ve Mısır'a ait bir yardım gemisinin geldiği Mersin Limanı'nı ziyaret etti.  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü ile düzenlediği ortak basın toplantısında "Mısır, zor zamanlarda Türkiye'nin dostu olduğunu göstermiştir. Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin gelişmesi her iki tarafın yararınadır." ifadelerini kullandı. Şükrü ise "Mısır her zaman Türkiye'nin yanında olacaktır. İlişkilerimizin en iyi düzeye geleceğine inanıyorum" dedi.

Bakan Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti; "Mısır'ın depremden sonra bizi aramasından duyduğumuz memnuniyeti belirtmiştim. Bu dayanışmayı unutmamız mümkün değil. İlişkilerimizi geliştirmek konusunda sadece ticaret değil özel sektörler arasında da işbirliğimizi geliştirebiliriz. Biz deprem bölgesinde bir taraftan geçici barınma şartlarını daha iyi hale getirmeye çalışırken yıkılan devlet binaları, yollar vs. tabii ki bu konuda Türkiye ile Mısır firmaları iş birliği yapabilir.

Mısır Dışişleri Bakanı Türkiyede