17 bin kişi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden ne istiyor ?

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin 5 bin kişiye yapacağı 300 TL kırtasiye yardımı için 17 bin kişi başvuru yaptı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos ayı enflasyonunu yıllık olarak yüzde 80,21 olarak açıkladı. Akademisyenlerden oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise Ağustos ayı itibarıyla yıllık enflasyon oranını yüzde 181,37 olarak açıkladı.

Birçok kalemde yaşanan fiyat artışları nedeniyle alım gücü azalan yurttaşlar sosyal yardım kurumlarına başvurmak zorunda kalıyor.

Urfa’da her yıl Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kırtasiye (Çanda, kalem, silgi, defter) yardımı için bu yıl binlerce kişi başvurdu.

Çocuklarını ilkokula kaydeden velilere okul görevlileri tarafından 300 TL olan kırtasiye yardımı için valiliğe bağlı sosyal yardımlaşma vakfı adres gösterildi.

Geçtiğimiz ay sosyal yardıma başvuran velilere, valilik görevlileri yardımın; Urfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardım Şube Müdürlüğü tarafından yapılacağını bildirdi.

Bunun üzerine Ağustos’un ikinci haftası birçok veli belediyeye bağlı merkez Haliliye ilçesi Paşabağı Mahallesi’nde bulunan Sosyal Yardım Şube Müdürlüğü’ne başvurdu. 

İKİ HAFTADA 17 BİN BAŞVURU

İsminin açıklanmasını istemeyen Sosyal Yardım Şube Müdürlüğü’nde çalışan bir yetkili, iki haftada 17 bin kişinin yardımı almak için başvuru yaptığını belirterek, 5 bin kişiye yardım yapılacağını söyledi. Aynı görevli yardım edilecek kişilerin maddi durumu araştırıldıktan sonra 5 bin kişinin belirlenerek yardımların evlerine gönderileceğini ekledi. 17 bin kişi başvurduktan sonra yardımı almak için yapılan başvuruların kapatıldığı öğrenildi. 

 

MA / Emrullah Acar

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kırtasiye yardımı