"21 Bin Konut İçin Sözleşmeleri Yaptık"

TAKİP ET

Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı'nda konuşan Bakan Murat Kurum, "405 bin afet konutu yapılacak, 21 bin konut için sözleşmelerimizi yaptık."

Bilim insanlarının görüşlerini almak için toplanan Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı’nda, 405 bin konut yapılacağını belirten Bakan Kurum, 21 bin konut için sözleşmelerin yapıldığını açıkladı. "Son bir yıl içerisinde ülkemize 2 milyon sağlam konut sağlamış olacağız. Dönüşüme girmemiş alan kalmasın istiyoruz. Konutlar zemin artı 3-4 katı geçmeyecek." diyen Murat Kurum’un açıklamalarından notlar şu şekilde;

“YIKILAN BİNALARIN SADECE YÜZDE 3,3'Ü 1999 SONRASI YAPILAN YAPILAR”

“Binaların yoğun olarak yıkıldığı yerlerin eski yerleşim alanları olduğunu da tespit ettik. Yıkılan binaların sadece yüzde 3,3'ü 1999 sonrası yapılan yapılar. Tasarımda ve işçiliklerde yapılan hataların da yıkıma neden olduğunu gördük. Buradan çıkan malzemelerin tamamı geri dönüşüme tabi tutulacak. Yıkımların yoğun yaşandığı yerlerdeki fay hatlarını, fay hatlarına olan mesafeyi, zeminin kalitesini ve sıvılaşma ile fay hatlarının ilişkisini tek tek inceliyoruz. Bu verileri kaydediyoruz.” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZIN İHTİYAÇLARINI GİDERECEK BİNALAR YAPACAĞIZ”

“Yeni çalışmalarımızda da en iyisini en güzelini, en sağlamını yapacağız. Mahalle kültürünü ve komşuluk ilişkisini yaşatacak şekilde yapacağız. Köyde yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecek geniş balkonlu binaları yapacağız. İnşaat malzemesi sektörüyle bir araya geldik. Tedarik zincirini bugünden itibaren kurduk. Ülkemiz bir deprem ülkesi ve bugüne kadar 120 bini aşkın canımızı yitirdik.”

21 Bin Konut İçin Sözleşmeleri Yaptık