27. Dönem Urfa Milletvekili Olan 11 İsim Liste Dışı

TAKİP ET

Siyasi partilerin milletvekili aday listelerinin YSK Başkanlığı'na sunulmasıyla 28. Dönem Milletvekili Seçimleri Aday Listesine giremeyen isimler de netleşti.

Siyasi partilerin milletvekili aday listelerinin YSK Başkanlığı'na sunulmasıyla 28. Dönem Milletvekili Seçimleri Aday Listesine giremeyen isimler de netleşti.

28. Dönemde Şanlıurfa’yı TBMM’de yeni isimler temsil edecek. Şanlıurfa’nın mevcut vekillerden sadece 3’ü yeniden partilerinin listesinde yer buldu, 11 isim ise liste dışı kaldı.
14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde Urfa’yı temsil etmek için vatandaştan oy isteyecek isimler partilerinin YSK’ya teslim edilen aday listesindeki yerini aldı. Aday listelerinden en fazla değişim yaşanan illerden biri de Şanlıurfa oldu. TBMM’de 27. Dönemde Şanlıurfa Milletvekili olarak yer alan birçok isim aday gösterilmedikleri için 28. Dönemde yer almayacak.

CEVHERİ YENİDEN ADAY

AK Parti’nin Şanlıurfa’daki aday listesinde büyük bir değişim yaşandı. Şanlıurfa’da mevcut vekillerden Kasım Gülpınar ve Halil Özcan, partinin 3 dönem kuralına takılan isimler arasında yer aldı. Zemzem Gülender Açanal, İbrahim Halil Yıldız, Halil Özşavlı ve Ahmet Akay ise partinin listesinde kendilerine yer bulamadı. AK Parti’nin mevcut vekillerden sadece Mehmet Ali Cevheri yeniden aday gösterildi. 

FAKIBABA URFA YERİNE ANKARA DEDİ
AK Parti'de uzun yıllar siyaset yaptıktan sonra milletvekilliğinden ve partisinden istifa ederek İYİ Parti'ye geçen Ahmet Eşref Fakıbaba, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde İYİ Parti Ankara 1. Bölge 2. Sıra Milletvekili Adayı oldu.

AZİZ AYDINLIK’IN YERİNİ MAHMUT TANAL ALDI
 CHP’yi temsilen Aziz Aydınlık Meclis’te bulunuyordu. CHP’nin listesine göre 27. Dönem Milletvekili Aziz Aydınlık bu kez partisi tarafından aday gösterilmedi, Aydınlık’ın yerine Mahmut Tanal birinci sıra aday oldu.

MHP’DE ÖZYAVUZ YERİNİ KORUDU
MHP’nin Şanlıurfa listesinde İbrahim Özyavuz yine milletvekili adayı olarak ilk sırada yer aldı. 

HDP’Lİ MEVCUT 3 VEKİL YOK
Meclis’te HDP’yi temsilen Şanlıurfa’dan 4 milletvekili bulunuyor. Partileri hakkında açılan kapatma davası nedeniyle seçimlere Yeşil Sol  Parti’yle girecek olan HDP’de mevcut vekillerden sadece Ömer Öcalan partinin listesinde yer aldı. Nimetullah Erdoğmuş, Ayşe Sürücü ve Nusret Maçin ise partinin Urfa listesinde yer almadı.
 

27. Dönem Urfa Milletvekili Olan 11 İsim Liste Dışı AK Parti CHP MHP HDP Yeşil Sol Parti Şanlıurfa adayları