30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı Ülkü Ocakları Başkanı'ndan geldi

TAKİP ET

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. yıldönümü törenle kutladı.

30 Ağustos Zaferi’nin 98. Yıl dönümü kutlamaları, Ülkü Ocakları Şehitler Ormanında, Ülkü Ocakları Başkanı Salih Başkapan ve Ülkücü gençlerinin katılımıyla gerçekleşti.

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Birecik Ülkü Ocakları Başkanı Salih Başkapan,

“Türk milleti bundan 98 yıl evvel Dumlupınar’da muazzam bir kahramanlık destanına imza atmıştır. Esaret emelleri ve emperyalist hevesler, kahraman ecdadımızın tertemiz ve imanlı mücadelesiyle kırılarak püskürtülmüştür. 30 Ağustos, vatanımızın üzerindeki kara bulutların dağıtıldığı milli diriliş günü olarak tarihteki yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında taarruza geçen kahraman Türk ordusu; 30 Ağustos 1922’de namus ve şeref müdafaasını yerine getirerek aziz milletimizin makûs kaderini değiştirmiştir. Bu zafer ile Türk milleti hiçbir şekilde vatanın bölünmez bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını bütün dünyaya ispat etmiştir.

30 ağustos zafer bayramı