6'lı Masayı Bekleyen Akıbet

TAKİP ET

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, 'Altılı Masa, Noter Masası'na dönüşmüştür. Ne bir kumar masasında ne bir noter masasında olmayacağız.' ifadeleri ile Millet İttifakını topa tuttu. Akşener'in masadan kalkmasını Haber Şanlıurfa'ya değerlendiren emekli diplomat Vahit Özdemir, 'Kılıçdaroğlu'nun artık resmen HDP ile ittifak yapması gerektiğini düşünüyorum.' dedi. Haber Şanlıurfa yazarı Dr. Adnan Güllüoğlu da, 'HDP bu masaya dahil olmaz ancak dışarıdan destek verebilir' ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener,  “Altılı Masa, Noter Masası’na dönüşmüştür. Ne bir kumar masasında ne bir noter masasında olmayacağız.” ifadeleri ile Millet İttifakını topa tuttu.

“AKŞENER İÇİNDEN GEÇENİ AÇIKÇA DİLE GETİRMİŞTİR”
Akşener’in açıklamalarını değerlendiren emekli Büyükelçi Vahit Özdemir, “Bir yıldır çalışmalar yürüten 6’lı masa bugün resmen dağılmıştır. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ısrarla CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanamayacağını iddia ediyordu. Akşener'in gönlünde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu vardı. Akşener bugün de yaptığı açıklama ile gönlünden geçeni açık açık dile getirdi. Ancak Akşener’in, CHP’nin belediye başkanlarına böyle bir davette bulunması ne kadar etik ayrıca tartışma konusu. Ayrıca Kılıçdaroğlu’nun artık resmen HDP ile ittifak yapması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa seçim muallakta kalır” dedi.

“BU AÇIKLAMA ERDOĞAN’IN EKMEĞİNE YAĞ SÜRDÜ”
Millet ittifakı için bir seçeneğin daha olduğunu söyleyen Özdemir, “Tarafsız, sağcıların, solcuların Alevi ve Kürtlerin oyunu alabilecek bir aday üzerinde anlaşma yapabilirler. 1973 yılında Fahri Korutürk üzerinde yapılan anlaşma gibi bir anlaşma olabilir. Adalet Partisi ve CHP anlaşarak Korutürk’ün seçimi kazanması sağlanmıştı. Ama günümüzde yaşanan bütün bu gelişmelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekmeğine yağ sürdüğünü düşünüyorum. Her zaman söylerim sayın Cumhurbaşkanını annesi Kadir Gecesi doğurmuş. Her fırsatta işi rast gidiyor. Allah’ın yardımı mı, kendi zekasımı yardım ediyor bilemiyorum.” ifadelerini kullandı.

“MERAL AKŞENER CHP’Yİ KULLANIYORDU”
“İYİ Parti’nin tabanı farklı yöneticileri farklı köklerden geliyor” diyen Haber Şanlıurfa yazarı Dr. Adnan Güllüoğlu da, “Meral Akşener’in böyle birşey yapacağı başından beri belliydi. İYİ Parti’nin ayrılması Millet İttifakı için iyi birşey olmuştur. Meral Akşener’in tek bir amacı vardı o da ‘Başbakan’ olmaktı. Bunun için de CHP’yi kullanıyordu. Bu durum İYİ Parti’nin oylarını tabiki etkileyecektir. Baktığımız zaman iki ittifak da hep demokratikleşmekten daha ileri adımlar atılacağından söz ediyor. Millet İttifakı eğer gerçekten demokratikleşmeyi düşünseydi HDP’yi masaya dahil ederdi. Bu saatten sonra HDP bu masaya dahil olmaz ancak dışarıdan destek verebilir. Artık Kılıçdaroğlu adaylık konusunda geri adım atmaz.” şeklinde konuştu.

 

Meral Akşener 6lı Masa gündem son dakika