AB'den Türkiye ve Suriye'ye 7 Milyar Euro Destek Taahhüdü

TAKİP ET

Uluslararası Bağışçılar Konferansında Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için yaklaşık 7 milyar Euroluk yardım taahhüdü yapıldı.

AB Komisyonu ve AB Dönem Başkanı İsveç Başbakanı Kristersson, Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için Uluslararası Bağışçılar Konferansında yaklaşık 7 milyar avroluk yardım taahhüdü yapıldığını bildirdi. Türkiye ve Suriye'de etkilenenler için Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlediği Uluslararası Bağışçılar Konferansı yapıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşğlu da katıldı. Konferansta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Video konuşması yaptı.

Konferansın kapanışında konuşan İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için Uluslararası Bağışçılar Konferansı'nda yaklaşık 7 milyar avroluk yardım taahhüdü yapıldığını bildirdi. Kristersson, depremlerden etkilenenlerin yalnız olmadığını ve desteklerinin süreceğini ifade ederek, yardımlara geniş katılımın önemini vurguladı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de, "Bugün uluslararası toplumun Türkiye ve Suriye'deki yeniden yapılanma çabalarına güçlü bir şekilde destek verdiğini görmek beni çok mutlu etti. Birlikte beklentileri aştık." dedi.

AB’den Türkiye ve Suriyeye 7 Milyar Euro Destek