ABB'nin Depremzedelere Yardımları Devam Ediyor!

TAKİP ET

Türkiye'yi yasa boğan deprem sonrasında tüm olanaklarını seferber eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, hem afet bölgesinde hem de Başkentte yaraları sarmaya devam ediyor. Deprem bölgesine 500'den fazla insani yardım TIR'ı gönderen ABB, Macunköy Deprem Destek Toplama Merkezi ve Belko Soğuk Hava Deposu'nda da yardımları toplamaya devam ediyor. ABB ekiplerinin deprem bölgelerindeki arama kurtarma ve destek çalışmaları da sürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Türkiye’yi yasa boğan depremin 5’inci gününde de tüm olanaklarını afetzedeler için seferber etmeye devam ediyor. Depremin ilk gününden beri afetten etkilenen bölgelerdeki arama kurtarma çalışmalarına katılan ABB ekipleri, bir yandan da depremlerin ardından yaşadıkları kentleri terk ederek Başkente gelen depremzedelere destek oluyor.

2 BİN 700 AFETZEDE AĞIRLANIYOR
10 ilde etkili olan deprem sonrasında Ankara’ya gelen ve barınma sorunu yaşayan depremzedeler Mamak ilçesi Araplar Mahallesi’nde bulunan sosyal konutlarda ağırlanıyor. ABB ekipleri, deprem bölgelerinden otobüslerle Ankara’ya gelen depremzedeleri de ilk olarak AŞTİ’de karşılıyor. Sıcak yemek, otobüs bileti, giysi gibi acil ihtiyaçları tespit edilen vatandaşlar, gitmek istedikleri şehirlere de ücretsiz olarak gönderiliyor. Barınacak yeri olmayan depremzedeler ise Araplar Sosyal Konutları’nda misafir ediliyor. Sosyal Konutlara yerleştirilen 2 bin 700 afetzedeye 3 öğün sıcak yemek, 24 saat sıcak su, çamaşırhane, giyecek, hijyen, gıda, sağlık, güvenlik, acil ambulans ve bebekler için süt ile mama desteği sağlanıyor.
 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Deprem Gündem