ABB'ye Bağlı Ekipler 200'den Fazla Can Kurtardı!

TAKİP ET

AFAD koordinasyonunda deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmalarında görev alan Ankara İtfaiyesi ekipleri Kahramanmaraş'ta göçük altında kalan 200'den fazla canı kurtardı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde etkisi hissedilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi, bölgeye yardım elini uzattı.
Tüm birimleriyle seferber olan Ankara Büyükşehir Belediyesi toplam bin 941 personel ve 410 araç ve iş makinesi ile deprem bölgesine gitti.
 
ANKARA İTFAİYESİ 200’DEN FAZLA HAYAT KURTARDI
Türkiye’yi yasa boğan haberin alınmasının ardından hava ve karayoluyla deprem bölgesine gönderilen Ankara İtfaiyesi arama kurtarma ekipleri, sadece Kahramanmaraş’ta göçük altında kalan 200’den fazla canı kurtararak hayata tutunmalarını sağladı. ABB ekiplerinin bölgelerde sürdürdüğü çalışmalarla ilgili sosyal medya hesaplarından bilgi veren Başkan Mansur Yavaş, “Kahramanmaraş'ta ilk günden itibaren arama kurtarma çalışmalarını sürdüren Ankara İtfaiyemiz 200'den fazla depremzedeyi kurtardı, ayağınıza taş değmesin. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu vesileyle afet bölgesindeki tüm kurtarma ekiplerine saygılarımı sunuyorum” paylaşımında bulundu. Enkaz altından kurtarılan depremzedelerle ilgili de bilgi paylaşımında da bulunan Yavaş, “Hüznü, acıyı, sevinci, heyecanı aynı anda yaşıyoruz” dedi.

ABB deprem gündem afet