Abdullah Aksak: Türkiye'nin De-ŞarjOL'a ihtiyacı var

TAKİP ET

Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Abdullah Aksak ile Dr. Gülbaran Meral'in De-ŞarjOL Programı hakkında yapılan istişarede Aksak'tan tam destek geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Abdullah Aksak ile Dr. Gülbaran Meral’in De-ŞarjOL Programı hakkında yapılan istişarede Aksak’tan tam destek geldi.

De-ŞarjOL Programı hakkında sunum istişareden sonra Müşavir Abdullah Aksak Haber Şanlıurfa’ya yaptığı açıklamada; Bu program, insanlar tarafından en çok ihtiyaç duyulan konu başlıkları dikkate alınarak ortaya çıkmıştır. Bu konular arasında; en başta kendini özgürce ifade edebilme isteği, anlatabilme ve konuşma ihtiyacı, başkaları tarafından dinleniyor ve anlaşılıyor olma isteği, sosyalleşme isteği ve toplum önünde konuşma becerisi kazanma isteği yer almaktadır. Bu sebeple De-ŞarjOL Programı için bürokraside yapılacak olan girişimlerde desteğimi esirgemeyeceğim. Çünkü Türkiye’nin De-ŞarjOL’a ihtiyacı var.

Dr. Gülbaran Meral’e De-ŞarjOL’u Sorduk

De-ŞarjOL nedir?

Programın ismi olan De-ŞarjOL “Deşarj Olmak” ifadesinden esinlenerek konmuştur. İçini dökerek boşaltmak, anlatıp rahatlamak anlamına gelmektedir. Bunun yanında söyle anlamındaki “De” emir fiili ile başlayıp, ardından da “Şarj Ol” yani yeniden enerjini topla mahiyetinde bir mesaj içermektedir.

De-ŞarjOL programı nasıl ortaya çıktı?

İnsanların kendini ifade etme ihtiyacı, konuşma ve anlatma ihtiyacının olduğunu fark etmek suretiyle Dr.Gülbaran Meral’in kendi fikri olarak ortaya çıkmış bir programdır. Yöntemi, içeriği, sıklığı, uygulama şekli gibi tüm özelliklerini yine bizzat Dr.Gülbaran Meral kendisi belirlemiştir.

De-ŞarjOL programının amacından bahseder misiniz?

 Sayın Aksak beyin anlattığı gibi Bu program, insanlar tarafından en çok ihtiyaç duyulan konu başlıkları dikkate alınarak ortaya çıkmıştır. Bu konular arasında; en başta kendini özgürce ifade edebilme isteği, anlatabilme ve konuşma ihtiyacı, başkaları tarafından dinleniyor ve anlaşılıyor olma isteği, sosyalleşme isteği ve toplum önünde konuşma becerisi kazanma isteği yer almaktadır. Bu ihtiyaçlar göz önüne alındığında, gizlilik içinde içini dökmek ve beraberinde rahatlamak programın temel hedeflerindendir. De-ŞarjOL Programıyla, bunların yanı sıra, diğer katılımcılarla bir arada olunacağı için, eş zamanlı bilgi edinme, paydaşlardan yeni şeyler öğrenme, kendi anlattıklarıyla başkalarına faydalı olma ve öğretme, tecrübe paylaşımında bulunma, farkındalık ve/veya farklı bakış açıları kazanma, kendini yeniden tanıma, kendi potansiyelini keşfetme, özgüven kazanma ve çözüme odaklanabilme gibi hedeflere ulaşmak amaçlanmıştır.

O halde

De-ŞarjOL ne değildir?

De-ŞarjOL programı bir tanı ve/veya tedavi yöntemi değildir. Grup terapisi vb. nam altında psikoterapi gibi seanslar için bir araya gelme amacı içermemektedir. Bu kapsamda, programda amaçlanan durumlara ait bir tedavi başarı oranı söz konusu olmayacaktır. De-ŞarjOL programı ırkçılık karşıtıdır. Hiçbir surette siyasi ve/veya dini konulara yer verilmez. Toplumda birçok birey için ortak olabilecek konulardan seçmeye özen gösterilecektir. Her etkinlik veya program farklı konu ve değişen sayı ve nitelik barındırmaktadır. Bu da her açıdan farklı bir deneyim yaşatarak ve gelişim sağlamaktadır.

De-ŞarjOL‘da ne olur? Katılanlar ne elde ederler?

Biz şöyle diyoruz. Kendini özgürce ifade etmekle başlayan yolculuk, kendini yeniden tanımakla gelişimini tamamlamış olur!

1- Kendini özgürce ifade edersin

2- Farkındalığın artar

3- Bilgi edinirsin

4- Çözüm bulursun

5- Dinlersin, Dinlenirsin

6- Sosyalleşirsin

7- Potansiyelini keşfedersin

8- Özgüven kazanırsın

9- Kendin yeniden tanırsın

De-ŞarjOL‘da işte bunlar olur ve rahatlarsınız! Deşarj olmuş olursunuz!

Sonuçta De-ŞarjOL‘da hayat var, keyif var, paylaşım, heyecan, fikir, samimiyet, duygu, coşku var. Katılanlar memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Farkındalıkla ayrılıyorlar. Ömürlük bilgiler edinmiş oluyorlar.

De-ŞarjOL etkinliklerini nerede yapıyorsunuz?

Online yapıyoruz, ayrıca yüz yüze de düzenliyoruz. Sınırlı sayıda katılımcı ile olması gerekiyor bu etkinliklerin, etkili olabilmesi için. De-ŞarjOL kampları düzenliyoruz. Orada daha çeşitli aktiviteleri de barındırıyor. Spor, dans, yoga, müzik, eğlence, atölye, oyunlar ve daha birçok aktivite olabiliyor. Tam bir yaşam dönüşüm kampı kabul edilebilirsiniz.

Bunların haricinde şirketlere ve gruplara özel de program hazırlıyoruz. Şirketlerin çalışanlarının farkındalıklarının artması ile daha motive ve vizyon sahibi çalışanlara sahip oluyorlar.

Hangi konularda etkinlik düzenliyorsunuz?

Özel gruplara ve şirketlere özel tasarladığımız programlar var. Sıklıkla çalışma yaptığımız De-ŞarjOL konuları şöyle

Özgüven, Konuşmanı geliştir, Kendini keşfet, Değersizlik, Çaresizlik, Pişmanlık

Öfke, Panik, Aşk, Korku, Takıntı Bağımlı ilişkiler.

Ve daha birçok insana dokunan başlıkta çalışıyoruz.

Bundan sonraki planlama nasıl olacak?

Açıkçası ülke genelinde yaygınlaştırmayı, Deşarj olmanın önemini daha çok insana ulaştırmayı istiyoruz. Kendini ifade etmek kadar, anlaşılmak kadar değerli bir olguyla yola çıkarak, herkeste farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz.

 

www.habersanliurfa.net

 

 

 

 

Abdullah Aksak Kültür ve turizm bakanlığı De-ŞarjOL Gülbaran Meral