Abdullah Gül'den 'miting' çağrısı

TAKİP ET

Siyaset sahnesine yeniden girip girmeyeceği merak konusu olan Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, miting' çağrısı yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'e ilişkin aldığı ka hakkında Abdullah Gül, bir video yayınlayarak, yarın yapılacak Yenikapı mitingine katıl çağrısında bulundu.

Siyaset sahnesine yeniden girip girmeyeceği merak konusu olan Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararına yönelik, gün attığı Twitter mesajının ardından bugün yeni bir açıklama daha yaptı.

Abdullah Gül, "Bu sadece Filistinlilere, Arapla değil bütün dünya müslümanlarına yapılan büyük bir provokasyon, büyük bir sorumsuzluk örneğidir. Bunu bütün Abdullah Gül'den 'miting' çağrıs 10.12.2017 Abdullah Gül'den 'miting' çağrısı  dünya müslümanları reddetmek durumundadır" dedi.

Abdullah Gül, bazı sivil toplum kuruluşları tarafından yarın Yenikapı Meydanı'nda düzenlenecek Kudüs Mitingi için videolu destek mesajı yayımladı. Abdullah Gül yayınladığı destek mesajında şunları söyledi: "Bu yıl Filistin'in işgalinin 50'nci yılı. 50 yıldır Filistinli kardeşlerimiz işgal altında yaşıyor ve işgalin her türlü acımasızlığıyla zulmü ile karşı karşıyalar.

Filistin'in işgali demek Kudüs'ün de işgali demek. Müslümanların ilk kıblesi Kudüs'tür. Kudüs'ün işgali uluslara hukuka da aykırıdır.

Birleşmiş Milletler bu işgali reddetti. Bütün bunlara rağmen maales Amerika Birleşik Devletleri bugünlerde Başkan Trump tarafından Kudüs'ün İsrail'in resm başkenti olduğunu ilan etti ve yakında başkente büyükelçiliği taşıyacağını duyurdu.

Bu sadece Filistinlilere, Arapla değil bütün dünya müslümanlarına yapılan büyük bir provokasyon, büyük bir sorumsuzluk örneğidir. Bunu bütün dünya müslümanları reddetmek durumundadır."

BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZI BU MİTİNGE DESTEK VERMEYE DAVET EDİYORUM

Abdullah Gül, "Tabi cumhurbaşkanları, krallar seviyesinde sokaktaki insanlara kad herkes elinden gelen her türlü tepkiyi şiddete başvurmadan göstermek zorunda. çervevede yarın Yenikapı'da yapılacak olan mitingi organize eden bütün Türk uluslararası gönüllü kuruluşları, teşkilatları cani gönülden tebrik ediyorum ve büt vatandaşlarımızı bu mitinge destek vermeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

abdullah gülden miting çağrısı