Abdurrahim Dusak Kimdir?

TAKİP ET

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde, AK Parti Şanlıurfa üçüncü sıra adayı Abdurrahim Dusak oldu. Peki, Abdurrahim Dusak kimdir? Abdurrahim Dusak nereli? Mesleki kariyeri nasıl? İşte cevaplar.

Milletvekili kesin aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na sunulmasının ardından birçok aday araştırma konusu oldu. Araştırma konusu olan adaylardan biri de AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Abdurrahim Dusak. Peki, Abdurrahim Dusak kimdir? Abdurrahim Dusak nereli?

ABDURRAHİM DUSAK NERELİ?

Dusak, 1970 yılında Şanlıurfa’da dünyaya geldi. Urfalı olan Dusak, ilköğrenimini Manisa’da tamamlarken, orta ve lise öğrenimini ise Urfa’da tamamladı. Liseden mezun olmasının ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. Üniversite eğitimi için Bursa’ya giden Dusak, 1994 yılında mezun olarak mesleki kariyerine başladı.

MESLEKİ KARİYERİ

Dusak, 2003 yılına gelindiğinde İnönü Üniversitesi Top Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalında uzmanlığını tamamlamıştır. Uzmanlığını “Primer Beyin Tümörleri, Proton Manyetik Rezonans Spektroskopik Analiz ve Histopatoljik Korelasyon” konusunda yaptığı teziyle almıştır.

Uzmanlığının ardından ilk olarak Sakarya Toyotasa Hastanesi’nde, ardından ise Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde çalışmıştır. Üniversite eğitimini tamamladığı Bursa’da bulunan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde de çalışan Dusak, burada girişimsel radyoloji alanında çalışmalar yürütmüştür. Bunun yanı sıra Dusak, Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan New York Rochester Üniversitesi’nde de çalışmalar yürütmüştür.

2011 yılından bu yana Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalında çalışmalar yürüten Dusak, aynı zamanda Harran Üniversitesi’nde bulunan Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim dalı başkanlığını da yapmıştır.
 

Abdurrahim Dusak kimdir