Abur cubur tüketim diş çürümesine neden oluyor

TAKİP ET

Diş Hekimi Derya Elik, evde kapalı kalınan süreçte diş bakımının ihmal edildiğini ve aşırı abur cubur tüketimi nedeniyle de diş çürüklerinde artış meydana geldiğini belirtti.

Ağız ve diş sağlığının korunması için vazgeçilmez olan diş fırçalama alışkanlığında Avrupa yüzde 80 seviyesinde iken Türkiye’de bu rakam yüzde 25 civarında seyrediyor.

Pandemi nedeniyle bu rakamın Türkiye’de son dönemde yüzde 18'e gerilediği ifade eden Diş Hekimi Derya Elik, evde kapalı kalınan süreçte diş bakımının ihmal edildiğini ve aşırı abur cubur tüketimi nedeniyle de diş çürüklerinde artış meydana geldiğini kaydetti.

Abur cubur tüketimi diş sağlığını olumsuz yönde etki ettiğini altını çizen Diş Hekimi Derya Elik, “Uzun vakitler TV, bilgisayar ve telefon karşısında yenen yemeklerin artıkları ağızdaki dişler fırçalanmadığı için patojen bakterilerin besin kaynağı haline gelip açığa çıkan asidik yapı diş çürümelerine sebep oldu.

Pandemi nedeniyle sokağa çıkmak istemeyen insanlar rutin kontrollerini ve tedavilerini erteledi. Bu nedenle diş çürüklerinde bir artış oluştu. Sağlıklı, beyaz ve eksiksiz dişler yüzümüze önemli bir ifade katıyor. Diş çürüklüğü ve eksikliği de insanları hem fizyolojik hem de psikolojik olarak olumsuz etkileyebiliyor” ifadelerini kullandı

 

 

 

 

Abur cubur tüketim Diş Hekimi Derya Elik