Adaylık İçin Hangi Parti Kaç Para İstiyor?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs olarak açıkladığı seçim takviminin ardından, siyasi partilerde milletvekili adaylığı için başvurularını açtı.

Seçim sürecine giren Türkiye’de herkes 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçime kilitlenmiş durumda. Türkiye için büyük önem arz eden seçim öncesi ittifaklar tek tek cumhurbaşkanı adaylarını açıklarken, YSK’da hangi ilden kaç milletvekili çıkarılacağını belirledi. Yapılan düzenlemelerin arından siyasi partilerde de milletvekilliği aday adaylığı için başvurular başlıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) milletvekilliği genel seçimleri için aday adaylığı başvurusu,  bugün başlayıp 20 Mart'a kadar sürecek. CHP’den aday olmak isteyen erkek adaylar başvuru ücreti olarak 30 bin lira  ödeyecek. Kadınlar, gençler ve yüzde 40 veya üzeri engeli bulunanlar ise 15 bin lira ödeyecek. AK Partide ise bu rakam erkekler için 20 bin TL, kadın ve gençler için 10 bin TL olması öngörüldü. MHP Milletvekili aday adaylığı başvuruları 14 Mart 2023 Salı günü saat 09.00’da başlayacak, 21 Mart Salı günü saat 17.00’de sona erecek. MHP’den milletvekili adayı olmak isteyenlerde başvuru aidatı olarak 3 bin TL ödeyecek. 

2023 seçimleri gündem son dakika adaylık başvurusu