Afet Bölgesine Yeni İstihdam Paketi Açılacak

TAKİP ET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, depremlerin etkilediği bölgelere ilişkin, "İkinci 25 bin istihdam paketini de açacağız." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, depremin etkilediği Malatya'da Afet Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına katıldı, yetkililerden bilgi aldı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Bilgin, bölgenin depremin ardından bir de sel afetiyle karşı karşıya kaldığına işaret etti.

"İKİNCİ 25 BİN İSTİHDAM PAKETİ ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR"

Bilgin, bölgedeki en önemli problemin istihdam problemi olduğuna dikkati çekerek, "Gelir kaybına maruz kalmış olan ailelerin gelir sahibi yapılması. Bu konuda da ilk aşamada 25 bin yeni istihdam gerçekleştirdik. Valilerin organizasyonuyla yürüyor bu istihdam. Geliri olmayan aileler tespit edilerek, ikinci 25 bini de bölgede uygulamaya sokacağız. Bölgenin normalleşmesi, ekonomik hayatın normale geçmesi, yeniden başlangıcı teşvik edecek bütün tedbirleri alıyoruz. Bu konuda da hiçbir sınır tanımadan her ihtiyacı karşılamak bizim görevimiz." ifadelerini kullandı. Bakan Bilgin, depremlerin sanayi kuruluşlarına da tahribat verdiğini, yeni sorunların ortaya çıktığını, depremin acılarını hafifletmenin yolunun ise dayanışmadan geçtiğini söyledi.

ASGARİ ÜCRETİN ÜSTÜNDE BİR DESTEK OLACAK!

Üretimin başlamasıyla hayatın da normalleşeceğini söyleyen Bilgin, "İlk aşamadaki sorun, iş gücü kaybı. Yani çalışan insanların, iş gücümüzün başka şehirlere gitmesi ve üretimin ihtiyaç duyduğu emeği organize edememesi. Bu konuda bizim zaten bir hazırlığımız var, onu çeşitli vesilelerle duyurdum. Çalışanlarınızın aldığı asgari ücretin üstünde onlara bir destek verme; ‘işveren sigorta priminin doğrudan doğruya devlet tarafından karşılanarak işverenin verdiği payın işçi maaşına, işin ücretine eklenmesi” gibi konular üzerinde çalışmalar yapıyoruz. İlgili kuruluşlarla olan çalışmaları bitirdikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız."

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ DE DEVREDE

Kısa çalışma ödeneğinin de devreye sokulduğuna değinen Bilgin, bunun iş organize etme kabiliyetinin ve bölgeden emeğin uzaklaşmasının önüne geçilmesinde katkısının bulunduğunu dile getirdi.

Afet Bölgesine Yeni İstihdam Paketi Açılacak