Ahmet Bahçıvan, Haber Şanlıurfa'ya Konuştu: "İhmaller Birikti, Sel Olarak Geldi"

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinin ardından altyapı yetersizliği tartışmaları yaşanırken, 1994 ile 2004 yılları arasında Urfa'nın altyapısını yapan eski Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Bahçıvan, Haber Şanlıurfa'ya konuştu.

Belediye başkanlığı döneminde kalıcı hizmetlere imza atan eski Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Bahçıvan, Haber Şanlıurfa’ya sele neden olan eksiklikleri, alınmayan önlemleri ve yapılmayanları anlattı.  

“KARAKOYUN’UN ÜSTÜNÜ KAPATTIM!”

Ahmet Bahçıvan, zamanında yaptığı projelere karşı çıkıldığını ancak bugün teşekkür ve dua aldığını ifade ederek, “Bu olay günlük bir hadise değil aslında. Geçmişten bugüne maalesef ihmallerin biriktirdiği bir problem. Bu ihmaller birike birike sel oldu. Şanlıurfa’da altyapıyı bitiren belediye başkanı olarak biliniyorum ben. Urfa’nın tüm altyapısını o dönem yaptım. Devamı olarak Kimsenin kapatamadığı o Karakoyun’un üzerini kapattım. Haşimiye Çarşısı’nı devamlı olarak su basardı. Orada içerisinde traktörün geçebileceği kadar su kanalları yaptım. Daha önce ufak yağmurda Haşimiye’yi su basarken, bu yağmurdan etkilenmedi o kanallar sayesinde. Dün Haşimi’ye esnafından arayıp teşekkür ettiler. Çünkü kalıcı hizmetler yaptık. Şimdi arayıp teşekkür edenlerler zamanında siyaseten mezarımı kazdığımı ifade edenlerdi. Olsun, belki öyle oldu ama siyaseten geride kalmamız yaptığımız hizmetlerden değildi. Bize engel olan bir takım çıkar çevrelerdi. Çünkü onların çıkarlarına hizmet etmeyecek bir Ahmet Bahçıvan’ın gelmesi onların aleyhine oluyordu. Şu anda ister belediye başkanı, ister milletvekili olsun hiçbirinin kalıcı bir eseri yoktur. Bakın her şey ortada. Ben sayabiliyorum, tek tek de sayarım. Ama onlar sayabiliyor mu? Bir tane kalıcı eser yok.” şeklinde konuştu. 

“HEMŞEHRİLERİMİZİN AKLI BAŞLARINA GELMELİ"

Halkın artık kendine gelmesi gerektiğini belirten Bahçıvan, “Tabi biz altyapı çalışması yaparken hep yeri kazmak durumundaydık. Hatta insanlar buna binaen ‘Ahmet Bahçıvan siyasi mezarını kazıyor’ dediler. Hatta içme suyu için trilyonları gömerek bir arabanın içinden geçebileceği büyüklükteki boruları belediyenin önüne koyduğumuzda, ‘Bu Ahmet Bahçıvan ne yapıyor?’ diye düşünenler bugün bizlere dua ediyor. 
Bugünkü durum itibariyle bütün Şanlıurfalılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah hemşehrilerimiz tabiri caizse akılları başlarına gelir ve seçecekleri insanın gerçekten memlekete hizmet edecek insan olması noktasında gayret gösterir.” ifadelerini kullandı. 

HASAN EĞRİGÖZ / HABER ŞANLIURFA

(Bu haber kaynak gösterilmeden ve haberinl inki verilmeden paylaşılmaz. https://www.habersanliurfa.net/ )
 

Şanlıurfa Urfa sel deprem Ahmet Bahçıvan