Ahmet Tüysüz Kimdir?

TAKİP ET

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde, Ahmet Tüysüz CHP Şanlıurfa Milletvekili adayı oldu. Peki, Ahmet Tüysüz kimdir? Ahmet Tüysüz nereli? Ahmet Tüysüz kaç yaşında? İşte tüm cevaplar.

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, CHP listelerinden girecek. CHP listelerinden seçime katılan isimlerden biri de Ahmet Tüysüz oldu. DEVA Partili Ahmet Tüysüz, CHP Şanlıurfa milletvekili aday listesinde üçüncü sırada bulunuyor. Peki, Ahmet Tüysüz kimdir?

AMET TÜYSÜZ NERELİ?

Ahmet Tüysüz, 1975 yılında Şanlıurfa’da doğmuştur. Urfalı olan Tüysüz, DEVA Partisi Şanlıurfa Kurucu İl Başkanı olarak görev yapmaktadır. 

Evli ve iki çocuk babası olan Ahmet Tüysüz, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından ise serbest avukat olarak çalışmaya başlamıştır.

AVUKATLIK KARİYERİ

Tüysüz, İstanbul Barosuna bağlı olarak avukatlık stajını tamamlamasının ardından Şanlıurfa Barosunda serbest avukatlık yapmaya başlamıştır. Bunların yanı sıra 2010 ve 2014 yılları arasında Şanlıurfa Barosu Genel Sekreterliği görevini üstlenmiştir. Aynı zamanda 2006 ve 2014 yılları arasında Şanlıurfa Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği de yapmıştır. 2016 ve 2018 yılları arasında ise Şanlıurfa Barosu Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

FAALİYETLERİ

Ahmet Tüysüz, Şanlıurfa Kent Konseyi’ne bağlı Engelliler Meclisi’nin iki dönem boyunca koordinatörlüğünü üstlenmiştir. Bunun yanı sıra MEB ve UNICEF işbirliği ile yürütülen “Haydi Kızlar Okula” projesinin Şanlıurfa ve Şırnak ayağında görev almıştır. Bu proje kapsamında “Kız Çocuklarının Okullaşmasına Destek Kampanyası” için Urfa ve Şırnak İl Danışmanı görevini yürütmüştür.

Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi ve Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu işbirliğiyle farklı birçok tarihte cezaevinde tutuklu çocuklara, Çocuk Hakları Eğitimi ve hukuki yardımda bulunmuştur. Bunun yanı sıra Çocuk Adalet Sisteminin iyileştirilmesi için Türkiye Barolar Birliği ve UNICEF tarafından yürütülen “Önce Çocuklar – Bir Adım Daha” projesi kapsamında, ceza avukatlarına yönelik hazırlanan “Suça Sürüklenen Çocuklara Hukuki Yarımdı Eğitimci El Kitabı”nın hazırlanmasına yazar olarak görev üstlenmiştir. Bu kitap 2010 yılında yayımlanmıştır.

2017 yılında ise Adalet Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, İsveç Hükümeti ve TBB desteğiyle gerçekleştirilen “Sıla Projesi” için çalışmış ve bu kapsamda Kanada’ya gitmiştir. Avukatlık mesleğinin yanı sıra tüketici hukuku, iş hukuku ve ticari alanlarda uzman arabuluculuk da yapmaktadır.

TBB ve UNICEF işbirliğiyle “Türkiye’deki Çocuk Ceza Adalet Sistemi’nin İyileştirilmesi” projesinde verdiği eğitimlerin yanı sıra; birçok farklı sivil toplum kuruluşuna da eğitmen olarak katılmıştır. Tüysüz aynı zamanda Hak Temelli Sosyal Politikalar İçin Hümanist Grup Derneği’nin kurucu üyeleri arasında yer almaktadır.

Ahmet Tüysüz kimdir Ahmet Tüysüz nereli