Aile Bakanı Hakkında Suç Duyurusu

TAKİP ET

Öğrenci Veli Derneği, depremde kaybolan çocuklar ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık hakkında suç duyurusunda bulundu.

Deprem bölgesinde kaybolan çocuklarla ilgili basın açıklaması yapan Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Antalya Şubesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, hakkında çocukların tarikatlara verilmesiyle ilgili görevi İhmal ve Görevi Kötüye Kullanma” suçu işlediği iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

 

Açıklamayı okuyan Veli-Der Şube Başkanı Tülin Koç,  “Veli-Der Genel Merkezimiz bugün tüm şubeler adına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık'ın, refakatsiz kalmış depremzede çocuklarımızı hemen koruma altına almak asli görevi iken, bu görevini yerine getirmeyerek ve bu çocuklarımızın yasadışı dini yapıların eline düşmesine sebep olarak TCK'nın 257. Maddesine göre ‘Görevi İhmal ve Görevi Kötüye Kullanma’ suçu işlediğini düşünüyor ve hakkında  Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Derya Yanık Öğrenci Veli Derneği Antalya