AK Parti AKP'yi bertaraf etmelidir

TAKİP ET

habersanliurfa.net yazarı Muhittin Taha Çelik Ak parti içindeki rahatsızlıkları yazdı...

habersanliurfa.net yazarı Muhittin Taha Çelik Ak parti içindeki rahatsızlıkları yazdı...

İşte O Yazı 

AK Parti AKP'yi bertaraf etmelidir 

Bugün geldiğimiz nokta da iktidar üstü, devlet- millet anlayışı ile yazımız buluşmalı ve süslenmelidir. Hakkın sesinde paydaş olmalıyız ki nazarın, nurun, hakikatin eşiğinde zerrecik dahi olsa gerçeklerin ve doğruların yanında olduğumuz ortaya çıksın. Kalemşor değiliz, mana da ve kelamın ışığın da neferiyiz.

İlk başta doğru söyleyen dokuz köyden kovulur perspektifi ile yarım asırlık Türkiye kalemi olan üstadımız Sayın Abdurrahman Dilipak’ı saygıyla yad eder, onuncu köye olan koşusunda selamla karşılar, idealist ve adanmış ustalığını selamlarım. Onuncu köyde yalnız değildir.

Yazımızın başında dedik ya iktidar üstü diye açılımda neyi manada kadim kıldık? Ona değinmek gerekir.
Sayın Cumhurbaşkanı İl başkanları ve yerel yönetim toplantılarında defalarca dedi ki:
Ömerleri, Ebubekirleri nerede, onlarsız olmaz; küstürmeyin, yalnızlaştırmayın, koşuların da heyecanları köreltmeyin… Aslında onlara değildi çağrısı, çağrı Ak Partiyi ak yapan dava arkadaşlarını ve bayrak yarışında bayrağı teslim alması gereken yeni isimlerin, AKP-ci seçilmiş ve atanmışlarınaydı. Neden mi?
Metal yorgunluğu, 3 Dönem kuralı, Ak parti söylemsel ve açılımsal iktidar masanın da karşılıksız verdiği maşa güçler; küstürülmüş onca isim ve şahsiyet ile gelinen nokta da meşru siyasal otorite de karizmatik liderci mücadele ve heyecanla bugüne gelinmiştir. Kısaca Sayın Erdoğan’a otoritesinde Ak Parti iktidar olmuştur. Partiyi bugüne taşıyan ve davayı omuzlayan odur. Kaba tabiriyle eşeğe semeri vursan eşek yine eşek! Yine bir tabiriyle mutlak gücü, bozguncu güç eden eşektir. Fazla değer at zannettirir.

Söylemin sahipleri İl başkanları, Milletvekilleri ve Parti Teşkilatlarıdır. Büyük siyasi organize çeteler!
Parti teamüllerinde ve adaylık yoklamaları şehrin ve camianın gazını alma meselesi olduğu kadar suni ve lokal bir ritüeldir. Milletin vekili olmadıkları aşikardır. Liste de vekil, şehrin dinamiğin de ulaşılmayan siyasetçilerdir. Şehri şehre küstüren, partisel platform da partisel gömleği hiçe sayanlardır. Beyaz yakalılar, papatyalar, inancı iktidar inancı olan Müslüman sıfatlılar…
 Atanmış bürokrasi seçilmiş Ak Parti için tehdittir. Politika da politik, medya medyatik, STK
 -cı kanat da kanaatkârlığını, idarede mülki iradesizlik bugün kritik bir yaradır. Taşradan merkeze borazanlık yapanlar da ast-üst ilişkisinde devlet mekanizmasına zarar vermektedir. Bütüncül tavrı, şahsi bencillikleri ile yoz bırakmaktadır. Mikro sağlamı yapmaktansa, dış politika da ve medya gücün de siyaset AKP siyaseti Türkiye kimyası ile oynamaktadır. Oysaki İstanbul Sözleşmesi Türkiye özümsenemez ve önemsenmemelidir. Onca hukuki ve kanuni haklar, sosyolojik ve fizyolojik gerekçeler ile içi boşaltılamaz. Kadını koruyan değil, kadını puta ve kendi dünyasın da insafsız kimlikler kazandıran bir sözleşmedir. Hukuksal boyutta kazanımı olmadığı gibi onca ailenin mezarını kazmaktadır. İstanbul sözleşmesinde önce Aile ve ailevi Türk geleneği, medeniyeti topluma aşılanmalıdır. Nikah akdinde genç çiftler birbirine sözleşme hediye eder hale geldiyse vay halimize! Sünnet de akdini sözleşmeye bağlı kılan değil, kadını baş tacı eden, Saliha eş Allah’ın emanettir diyen İslam’a baş eğilmeli ve kaide de esas olmalıdır. En büyük sözleşme İslami Medeni tasavvurdur. Toplumun çözümü öz ve öz budur.

İktidarlar gelip geçicidir fakat devlet-millet anlayışı bakidir. Bakilik milletin heyecanını taşıyarak olur. Heyecana ortak olmak için:

AK PARTİ SİYASAL ANLAYIŞ KİMLİĞİNİ VE GÖMLEĞİNİ TEKRAR GİYMELİDİR!
2001’DE Kİ GÖMLEĞİ!

Vesselam!

Muhittin Taha Çelik
         
 

muhittin taha çelik ak parti akpyi bertaraf etmelidir