AK Parti'de Listelerin İlk Sıraları Belli Oldu

TAKİP ET

Siyasi partilerin aday listelerini teslim etmesine saatler kala AK Parti'nin illerdeki ilk sıra adayları netleşti. Şanlıurfa için ise iki bakanın ismi ağırlık kazandı.

Siyasi partilerin aday listelerini teslim etmesine saatler kala AK Parti’nin illerdeki ilk sıra adayları netleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki üst komisyon çalışmalarında sona gelindi. Mevcut bakanlar AK Parti'den birinci sıradan milletvekili adayı olacak. Listelerde büyük oranda yenilenmeye giden AK Parti'de en az 3 dönem vekillik yapmış 73 isim yer ise almayacak.

Erdoğan katıldığı bir televizyon programında bu seçimlerde listelerde yazar, entelektüel gibi sürpriz isimlerin de yer alacağını açıklamıştı. Bu durumda AK Parti’de yeni yüzler de aday olarak gösterilecek.

ESKİ BAKANLAR SAHAYA DÖNÜYOR
Yeni yüzlerin yanı sıra tecrübeli isimlerden Faruk Çelik Artvin, Lütfi Elvan Mersin, Nihat Zeybekçi Denizli, Ömer Çelik, Adana, Abdülhamit Gül Gaziantep'ten aday gösterilecek. MHP kurucu lideri Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş Ankara'dan ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın oğlu Mücahit Arınç Manisa'dan aday olacak. HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun iste Batman'dan aday gösterilmesi bekleniyor.

LİSTEDE BAKANLAR İLK SIRADA
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Ankara'dan, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş İstanbul'dan aday gösterilecek.

ŞANLIURFA İÇİN NEBATİ Mİ BOZDAĞ MI?
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kayseri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Osmaniye, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Bursa, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ise Şanlıurfa’dan adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Şanlıurfa için ismi geçen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Diyarbakır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Samsun'dan, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan ise İzmir'den aday olacak.

AK Parti’de Listelerin İlk Sıraları Belli Oldu Şanlıurfa Bekir Bozdağ Nureddin Nebati Şanlıurfa adayları AK Parti