AK Parti'den Dikkat Çeken Seçim Vaatleri

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin aday tanıtım toplantısında seçim vaatlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin aday tanıtım toplantısında seçim vaatlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Ankara Spor Salonunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle:

“Çalışanlara enflasyon üzerinde zam verilecek. Siyasi Partiler Kanunu değişecek. Parti kapatmaları Meclis iznine bağlanacak. Kamu işe alımlarında sözlü mülakat kalkacak.

Dijital oylamaya geçilecek. Ülkemizi dijital dönüşümü ilgilendiren uluslararası endekslerde ilk 10’a taşıyacağız. Sosyal yardımlardan yararlanma koşullarını standardize edeceğiz. Yeni evlenecek gençlere; iki yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli ve sıfır faizli 150 bin TL kredi verilecek. Kadın ve erkeğin evlilik bağıyla kurulan aileyi her türlü zararlı eğilimden koruyucu tedbirler alacağız. Ülkemizin dinamik nüfus yapısının korunması amacıyla doğurganlık hızını nüfus yenilenme oranının üzerinde tutacak politikaları uygulamaya devam edeceğiz. Hem çalışmak hem çocuğuyla ilgilenmek isteyen kadına uzaktan çalışma/kısmi çalışma gibi alternatif çalışma imkânlarını artıracağız.

Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız.

Ülkemizin ilaç ve tıbbi sektörlerdeki geliştirme ve üretim kapasitesini arttırarak, savunma sanayindekine benzer bir atılımı hayata geçireceğiz.

Mevsimlik tarım işçileri gibi gruplar için özel sosyal sigorta programları oluşturacak, sosyal güvenlik kapsamını en üst düzeye çıkaracağız.

Tarımsal üretim, verimlilik ve lojistik planlamasını daha da güçlendirip, gıda arz güvenliğini sağlayacak, gıda fiyatlarındaki oynaklığın önüne geçeceğiz. Enerjide dışa bağımlılığı azaltıcı politikalarımıza paralel bir şekilde vatandaşlarımıza yansıyan enerji maliyetlerinde düşüş sağlayıcı bir yaklaşım sergileyeceğiz. Yapay Zeka alanında 50.000 kişi istihdam edilmesini, lisansüstü düzeyde 10 bin mezun sayısına ulaşmayı ve uluslararası yapay zeka endekslerindeki sıralamalarda Türkiye’nin ilk 20 ülke arasında yer almasını sağlayacağız.”

AK Partiden Dikkat Çeken Seçim Vaatleri Recep Tayyip Erdoğan seçim vaatleri Şanlıurfa haberleri son dakika haberler