AK Parti'den Sedef Kabaş hamlesi!

TAKİP ET

AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret içeren ifadeler kullanan Sedef Kabaş için harekete geçiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı makamını hedef alan gazeteci Sedef Kabaş için AK Parti 81 ilde suç duyurusunda bulunacak. Kabaş'ın sözleri üzerine gülerek yorumlarını sürdüren CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında da suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

AK Parti Grup Başkanvekili ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 81 ilde suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Kandemir, "Bir televizyon kanalında Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımıza dönük kabul edilemez, ahlaksız ifadeler sebebiyle AK Parti teşkilatları olarak tüm ülke genelinde Sedef Kabaş, Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu için suç duyurusunda bulunacağız. Kamuoyuna saygıyla duyururuz." dedi.


AK PARTİ ŞANLIURFA İL BAŞKANI DA DUYURDU

Öte yandan AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret edenler hakkında Türkiye geneli eşzamanlı olarak suç duyurunda bulunup 24 Ocak 2022 saat 11.00’de adliye binası önünde basın açıklaması yapılacaktır” ifadesini kullandı.

 


NE OLMUŞTU?

Gazeteci Sedef Kabaş, önceki akşam yayınlanan bir televizyon programında Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret içeren ifadeler kullanmıştı. RTÜK söz konusu program için inceleme başlattı. Sedef Kabaş'ın Erdoğan'ı hedef alan sözleri sonrası İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma da başlatıldı. Kabaş, dün gece saatlerinde gözaltına alındı. Kabaş, sağlık kontrollerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

BİHA

Sedef Kabaş