AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Bekir Bozdağ Kimdir?

TAKİP ET

14 Mayıs'ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde, AK Parti'nin Şanlıurfa birinci sıra milletvekili adayı Bekir Bozdağ oldu. Peki, Bekir Bozdağ kimdir? Bekir Bozdağ nereli? İşte Bozdağ'ın kariyeri.

Seçimlere bir aydan kısa bir süre kaldı. Partilerin milletvekili adayları ise çoktan sahaya indi ve çalışmalarını hızlandırdı. Bu seçimde AK Parti, bakanları farklı illerden milletvekili adayı yapma kararı aldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da memleketi dışından, Şanlıurfa’dan aday gösterildi. Peki, AK Parti’nin Urfa birinci sıra milletvekili adayı olan Bekir Bozdağ kimdir? Nerelidir? 

BEKİR BOZDAĞ NERELİ?

İlahiyatçı, avukat ve siyasetçi olan Bekir Bozdağ, AK Parti’nin Kürt asıllı kadroları arasında yer almaktadır. Bozdağ 1 Nisan 1965 yılında Yozgat’ta dünyaya gelmiştir. Yozgatlı olan Bozdağ, hali hazırda Adalet Bakanlığı görevini yürütmüştür. Bunun yanı sıra kariyerinde Başbakan Yardımcılığı gibi görevleri de üstlenmiştir.

Evli ve üç çocuk babası olan Bozdağ, orta derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir.

BEKİR BOZDAĞ’IN YAŞAMI

Bekir Bozdağ, 1 Nisan 1965 yılında Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde dünyaya gelmiştir. Annesi Nuriye Bozdağ, babası ise Mehmet Duran Bozdağ’dır. Üniversite yaşantısına kadar eğitimini Yozgat’ta tamamlayan Bozdağ, Bursa’da üniversite kazanmıştır. Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitiren Bozdağ aynı zamanda Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur.

Bozdağ yüksek lisansını ise Uludağ Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Bu üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Dinler Tarihi Anabilim Dalında yüksek lisans yapmıştır. Eğitiminin ardından kısa bir süre kamu görevinde bulunan Bozdağ, bunun ardından ise serbest avukatlık yapmaya başlamıştır.

BEKİR BOZDAĞ’IN SİYASİ KARİYERİ

Bekir Bozdağ’ın siyasi yaşantısı ilk olarak Fazilet Partisi’nde başlamıştır. 18 Nisan 1999 tarihinde gerçekleştirilen yerel yönetim seçimlerinde Bozdağ, Akdağmadeni ilçe Belediye Başkanı Adayı olmuştur.

AK Parti’nin kurulmasıyla, Yozgat’ta AK Parti İl Teşkilatı yapılanmasının kurucuları arasında almıştır. Bunun yanı sıra kurucu il yönetiminde Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkanı Yardımcısı olarak görev almıştır. 

2002 yılında yapılan genel seçimlerde Bozdağ, AK Parti Yozgat milletvekili olarak TBMM’ye girdi Bunun yanı sıra AK Parti Teşkilat Başkanlığına bağlı olarak farklı illerde İl Teşkilat Koordinatörlüğü görevlerini üstlendi. 

ADALET BAKANLIĞINA GELİŞİ

İlk kez 2002 yılındaki seçimlerde milletvekili olan Bozdağ, 2007 ve 2011 yılında yapılan genel seçimlerde de AK Parti Yozgat milletvekili olarak TBMM’ye girmiştir. 

Haziran 2015 ve Kasım 2015 seçimlerinde de AK Parti Yozgat milletvekili seçilen Bozdağ, 64. Türkiye Hükümetinde Adalet Bakanı olarak görev üstlenmiştir. Bu dönemde Başbakan olan Ahmet Davutoğlu’nun istifasının ardından Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Hükümette de Adalet Bakanlığı görevine devam etmiştir. 19 Temmuz 2017 yılına gelindiğinde ise görevini Abdülhamit Gül’e devretmiştir. 29 Ocak 2022 tarihinde 66. Hükümette de Adalet Bakanı olarak görev almıştır. 

Bakan Bozdağ, bunların yanı sıra 61. Hükümette Başbakan yardımcılığı yapmıştır. Aynı zamanda 13 Eylül 2015 tarihinden bu yana AK Parti’nin Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan yardımcılığı görevini üstlenmektedir.

Bekir Bozağ kimdir Bekir Bozdağ nereli