AK Parti Urfa İl Başkanlığı İçin 1 İsim Ankara'ya 5 İsim İstanbul'a çağrıldı

TAKİP ET

Haber Şanlıurfa'nın  Bir son dakika Kulis bilgisiyle başlayalım.

Haber Şanlıurfa'nın  Bir son dakika Kulis bilgisiyle başlayalım,
Bugün, şehrin siyaset kulisleri, AK Parti Şanlıurfa il başkanlığı için Ali Delioğlu, Abdurrahman Kırıkçı, Mustafa Yavuz, İ. Halil Kızılelma ve Bekir Kan'dan  oluşan beş ismin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın huzuruna çıkmak üzere İstanbul'a davet edildiği bilgisiyle çalkalandı.

İsmi geçen adayların dışında, il başkanlığı için  Genel merkeze yani  Ankara'da beklenmedik bir gelişme yaşandı. İstanbul'a davet edilen isimlerindışında  aday olmayan daha önceki yazılarımızdada isimini telefuz ettiğimiz Dr. Ahmet İnan'la temas kurulup görüşme sağlandı. Bu görüşmede İl Başkalığı için mi görüşüldü yoksa görüş ve bilgisine başvurulduğu henüz kesinlik kazanmadı.
 
Şimdi,
Başa/başlığa dönelim ve "AK Parti Urfa İl Başkanı kim olacak?" sorusunu yineleyelim. Evet, düne göre tablo biraz daha net. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğer yeterli görürse ismi geçen altı kişiden birisi, görüşmeden sonra biri il başkanı olarak Urfa'ya dönecek.
 
Bu isimler tamam,
Fakat bir de bu isimlerin referansları var. Bu referansların da kimler olduğu biliniyor. Yani, kimin kimi, neden desteklediği belli aslında. Buna sebep, hepsinin siyasi geçmişini, ilişkilerini bildiğimiz bu isimlerden kim koltuğa oturursa nasıl bir tavır geliştireceğini, tabir-i caiz ise yoğurt yeme yiğitliğini aşağı yukarı kestirmek zor değil. Ancak işin bu tarafını şimdilik geçiyoruz.
 
AK Parti, zorlu bir sürecin içinden geçiyor. 19 yıldır aralıksız süren seferde yorulan kervanın yükü de ağırlaştı. Buna karşın, bal arılarının oğul vermesi gibi, AK Parti, kendi kovanından çıkan oğulların kurduğu yeni partilerle birlikte daha fazla ve artık daha etkin kendi içinde bir muhalefet enerjisiyle karşı karşıya. Urfa'daki Ak partinin kendi içindeki muhalefet enerjisinin en diri olduğu, buna karşın AK Parti'nin ise bu nispette zayıf kaldığı yerlerden birisinin Urfa olduğunu söylememize gerek yok sanırım.
 
Bu bağlamda düşünüldüğünde,
AK Parti Urfa il başkanının kim olacağı, daha doğrusu seçilen başkanın nasıl bir yol izleyeceği her zamankinden çok daha fazla önem arz ediyor. Yeni başkan, bir defa eskilerin sevgisini kazanıp, yeniler için bir umut, ufuk olabilmeli.
 
SON SÖZ:
Bu altı kişiden birisi il başkanı, hiç tereddüt bile etmeden diğer beş kişiyi yönetim listesine yazılmalı. . Bu partide emeği olup da bir çeşit haksızlığa, vefasızlığa, gadre uğramış kim varsa gönlünü alıp, hakkının teslim edilmesi noktasında yeni il başkanı gövdesini ortaya koymalı. 17 Şubatta  il başkanı olacak kişi seçimleri de yönetecek kişi olacaktır ki; bu seçimlerin AK Parti açısından zorluğunu bilmeyen, söylemeyen kimse kalmadı. Bu ağır yükü kaldırmak, taşımak için herkesi işin ucundan tutmaya gönüllü hale getirecek görkemli bir gönül seferberliği başlatabilmeli il başkanı olacak kişi. Gerçekten işi zor ama imkansız da değil. 

ak parti urfa i̇l başkanlığı