AK Partili Belgin Uygur'dan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne Ziyaret

TAKİP ET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ü makamında ziyaret etti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Uygur, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül’ü ziyaret etti. Belediye Başkanı Beyazgül, kentte yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Ziyaretin ardından Uygur’a Başkan Beyazgül tarafından Balıklıgöl tablosu hediye edildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur’un Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, AK Parti Şanlıurfa Grup Başkanvekili Faruk Bayuk ile MKYK Üyesi Vildan Polat, hazır bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur Kimdir?

1977 Balıkesir doğumlu olan Uygur’un baba Turgut, anne Gülistan Uygur. 2001 yılından bu yana Balıkesir’de avukatlık yapan Uygur, 1995 yılında Bigadiç İmam Hatip Lisesini, 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 2017-2018 tarihleri arasında AK Parti Balıkesir Kadın Kolları İl Başkanlığı görevini yürüttü. 27. Dönem AK Parti Balıkesir Milletvekili seçildi. AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde MKYK Üyesi olarak seçildi.  TBMM Adalet Komisyonu Kâtip Üyesi ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyeliği, TBMM KEFEK Kadınların iş ve Aile Yaşamlarının Uyumlaştırılmasında Karşılaşılan Sorunların Tespiti ve Çözüm Önerilerinin Belirlenmesi Alt Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı. 01.11.2022 Tarihinde Mahir Ünal'ın görevden af talebinin ardından, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin, AK Parti Grup Başkanvekili olunca Zengin'in yerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığına Uygur getirildi. Uygur, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevini yürütüyor. Orta düzeyde Arapça ve İngilizce bilen Uygur, evli ve 3 çocuk annesidir.

Şanlıurfa AK Parti AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Ziyaret TBMM