Ak Partili Kırıkçı Ailesinin Başarı Öyküleri ve İddialar

TAKİP ET

CHP Milletvekili Murat Emir'in, Şanlıurfa Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı'nın il başkanı olduktan sonra kardeşlerinin önemli görevlere geldiği iddiasını ve Kırıkçı'nın iddialara verdiği cevaplar üzerinden durumun analizini yaptık.

CHP Milletvekili Murat Emir’in, Şanlıurfa Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı’nın il başkanı olduktan sonra kardeşlerinin önemli görevlere geldiği iddiasını ve Kırıkçı’nın iddialara verdiği cevaplar üzerinden durumun analizini yaptık.  Takdir her zaman olduğu gibi okuyucumuzundur.

CHP Milletvekili Murat Emir; “Şanlıurfa AKP İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı’nın dört kardeşinin başarı öyküsü” olarak meclis gündemine getirdiği, Birgün, Evrensel gibi gazetenin, “AKP’li başkanın aile boyu saadeti” başlığıyla duyurduğu haberle ilgili olarak Urfa AKP İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı sosyal medya üzerinden cevaplar verdi. CHP Milletvekili Murat Emir, kardeşlerin görevlerini tek tek yazarak; “İl Başkanı, kardeşlerine makam mı dağıtıyor?” diye sordu.  Şanlıurfa AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ise, CHP Milletvekili Emir’in iddialarına sosyal medya üzerinden;  “Bu iftirayı bilerek attıysanız etikten uzak siyaset anlayışınızı kınıyorum. Sizi biri kullandıysa o zaman kendinizi kınayın. Kongre tarihim 17.02.2021 aşağıdaki linkte, bahsettiğiniz atama tarihleri ise belgelerde var.” Şeklinde cevaplandırdı. CHP Milletvekili Murat Emir’in iddialarına tek tek bakmakta yarar var.

MURAT EMİR’İN İDDİALARI:

Murat Emir’in İddiası 1: Kırıkçı kardeşlerden Mehmet Arif Kırıkçı, Urfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Abdurrahman Kırıkçı Cevap: Mehmet Arif Kırıkçı İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı görevine 22 Temmuz 2015’te atandı.

İDDİA 2: Mustafa Kırıkçı, Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyor.

Abdurrahman Kırıkçı Cevap: Mustafa Kırıkçı’nın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü olarak 13 Kasım 2019’da görevlendirildi.

İDDİA 3: Abdullah Cevdet Kırıkçı, Harran Üniversitesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı ve Bölüm Başkanı.

Abdurrahman Kırıkçı Cevap: Abdullah Cevdet Kırıkçı’nın Harran Üniversitesinde Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı olarak atanması 9 Haziran 2019

Murat Emir’in İddiası 4: Mahmut Kırıkçı, ağabeyinin il başkan yardımcılığından il başkanlığına getirilmesinin ardından Urfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği’nden istifa ettiği ve belediyede farklı bir pozisyonda çalışmaya devam ettiği…

Abdurrahman Kırıkçı Cevap: Mahmut Kırıkçı’nın Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri görevinden ise Şubat 2021’de ayrıldığı belirtiliyor. Abdurrahman Kırıkçı, AK Parti İl Başkanı olarak seçildiği kongre tarihinin ise 17 Şubat 2021.

Abdurrahman Kırıkçı’nın sosyal medya üzerinden yayınladığı belgelere göre tarihsel olarak haklı, tüm kardeşler görevlerine İl Başkanlığı’ndan önce getirilmişler. Ayrıca, Mahmut Kırıkçı’nın Abdurrahman Kırıkçı’nın il başkanlığı söz konusu olunca Şanlıurfa Büyükşehir’deki görevinden ayrılması kesinlikle takdir edilmesi gereken bir konu.