Akçakale'de "Liyakatsizlik" Kokusu Var

TAKİP ET

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, hakkında uyuşturucu operasyonu yapılan kardeşi Mustafa Yalçınkaya'yı halkla ilişkiler müdürü olarak atadı.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, hakkında uyuşturucu operasyonu yapılan kardeşi Mustafa Yalçınkaya'yı halkla ilişkiler müdürü olarak atadı.
Göreve başladığı günden bugüne eleştiri oklarinin hedefinde olan Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya bu kez de 108 bin 600 adet uyuşturucu hap ile yakalanan kardeşi Mustafa Yalçınkaya'yı halkla ilişkiler müdürü görevine getirmesiyle gündeme geldi.

 Liyakatsizlik mi var? 

Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele projeleri yürütülürken, bir yandan da Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin belediye başkanı, 2002 yılında piyasa değeri 500 bin dolar olduğu belirtilen uyuşturucu haplarla adı anılan kardeşi Mustafa Yalçınkaya'yı niçin halkla ilişkiler müdürü olarak atadı?

 Üstelik bu ilk değil! 

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya'nın öz yeğeni Mehmet Emin Yalçınkaya, Suriye sınırında uzun namlulu silahla havaya ateş açmış silahın ise Şanlıurfa valiliği ve Şanlıurfa emniyet müdürlüğüne ait olduğu açıklanmıştı. Söz konusu yeğen yine Belediye Başkanı Yalçınkaya'nın görevlendirmesi ile belediye bünyesine alınmıştı.

 Yalçınkaya ailesi hakkında darp iddiası 

Başkan Yalçınkaya'nın yeğenleri ve kardeşi Mahmut Yalçınkaya'nın adı ise geçtiğimiz aylarda darp iddiası ile anılmıştı.
Belediye başkanını eleştirdiği gerekçesi ile pusu kurulup darp edildiğini iddia eden vatandaş İsmail Çalışkan, emniyette ifadesini verdikten sonra sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanına seslenmiş,
"Akçakale Belediye Başkanının yeğenleri ve kardeşi bana pusu kurdular, yolumu kesip beni darp ettiler. Artık Akçakale'de güvenliğimiz yok. Cumhurbaşkanına sesleniyorum artık bu zulüm bitsin" şeklinde konuşmuştu.

 Başkan Yalçınkaya'nın yeğeni İyi parti ilçe başkanını da tehdit etti. 

Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya'nın yakınlarının vatandaşları tehdit ettiği zaman zaman gündemi meşgul ediyor. Tehdit iddialarına bir yenisi daha eklendi. Başkan Yalçınkaya'nın yakın korumalığını yapan ve yeğeni olan Mehmet Yalçınkaya bu kez İyi Parti Akçakale İlçe Başkanı İbrahim Toygar'ı tehdit etti.
Sosyal medya üzerinden iletişim kuran ikilinin konuşması, Mehmet Yalçınkaya'nın tehditleriyle devam etti. 

Toygar sosyal medya hesabından tehdit edildiğinin bilgisini verdi. Toygar’ın “elinden geleni ardına koyma ben ne senin ne de sizlerin tehdidine boyun eğecek değilim. Eğersem boynum kopsun.” İfadesinden sonra  Bu mesaja cevap olarak Mehmet Yalçınkaya'nın “sen rahat ol kopacak zaten aslan parçası” dediği iddialar arasında.
Akçakale Belediyesinin olumsuzluklarını açıkladığı için birçok kez tehdit edildiğini dile getiren Toygar, "Unutulmasın ki halkın hakkını sonuna kadar savunmaya devam edeceğim. Ben hak ve halk için kafamı da canımı da feda etmeye her daim hazırım.” Dedi.

Uyuşturucu operasyonu yapılan kardeşini halkla ilişkiler müdürü görevine getiren, Suriye sınırında devlete ait silah ve araçla havaya ateş açan öz yeğenini görevlendirme ile belediye bünyesine alan Başkan Yalçınkaya'nın bir sonraki akraba görevlendirmesi vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Dilara Kaptanoğlu / www.habersanliurfa.net

Akçakale Yalçınkaya ailesi Liyakatsizlik