Akçakale'deki Gece Baskını, Aşiret Kavgasına Döndü!

TAKİP ET

Dün gece saatlerinde Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Atatürk Mahallesi'nde gerçekleşen ve bir kişinin öldüğü, bir kişinin de yaralandığı ev baskını, aşiret kavgasına döndü. Haber Şanlıurfa olayın detaylarına ulaştı.

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde iki gencin kavgasıyla başlayan olay, dün gece silahlı baskınla devam etti. 28 Şubat gecesi Akçakale’ye bağlı Atatürk Mahallesi’nde, gece saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından bir eve silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 7 çocuk annesi kadın hayatını kaybederken, kocası da ağır yaralandı. İki gencin kavgasıyla başlayan olay, silahlı baskına dönerken, şimdi de Akçakale’nin iki köklü aşiretini karşı karşıya getirdi.

Haber Şanlıurfa’nın bölgeden ulaştığı bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde Akçakale’nin köklü aşiretlerinden olan Hubeti Aşireti ile Ubadi Aşiretine mensup gençler kavga etti. Büyüyen kavga silahlı baskına dönüştü. Dün gece saatlerinde Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi’nde Fatma K. ile Halil K. evlerinde kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğradı. İddiaya göre, silahlı baskını Hubeti Aşiretine mensup kişiler, Ubadi Aşiretinden olan Fatma K. ile Halil K’nın evlerine düzenlediler. Baskının ardından bugün bölgede Hubeti Aşireti ile Ubadi Aşireti arasında kavga çıktı. 

Gece baskınının aşiret kavgasına döndüğü olay, bugün Akçakale’nin Ekinyazı Mahallesi’nde gerçekleşti. Hubeti Aşireti ile Ubadi Aşiretinin karşı karşıya geldiği kavgada, ilk belirlemelere göre 11 kişi yaralandı. İki aşiret arasındaki kavga devam ederken, bölgeye çok sayıda güvenlik ve sağlık ekipleri sevk edildi.  (HABER MERKEZİ)

(Bu haber kaynak gösterilmeden ve haberin linki verilmeden paylaşılamaz. https://www.habersanliurfa.net/ )

Şanlıurfa Ubadi Aşireti Hubeti Aşireti kavga Akçakale