Akçakale Merkezli Telefon Dolandırıcılarına Operasyon

TAKİP ET

Akçakale merkezli 6 ilde telefon dolandırıcılarına operasyon yapıldı. 21 kişi gözaltına alındı.

İletişim yoluyla nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyen faillerin tespit edilmesine ve yakalanmasına yönelik teknik takip destekli yapılan soruşturmada; kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan şüpheli şahısların, vatandaşları maddi ve manevi zarara uğratarak haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen, Telefon dolandırıcılarına Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Şanlıurfa merkezli İstanbul, Hatay, Kayseri, Diyarbakır ve Muş’ta 32 ekip ve 98 personelin katılımıyla yapılan eş zamanlı operasyon yapıldı. 21 kişi gözaltına alındı.

Operasyon çerçevesinde yapılan aramalarda; 25 bin TL, 23 telefon, 15 sim kart, 6  flash bellek, 2 hard disk, 5 hafıza kartı, 4 sim kart bloğu, 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Dolandırıcılara geçit yok!

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan sosyal medyadan yaptığı açıklamada; Şanlıurfa merkezli 6 ilde, 32 ekibin, 98 personelin katılımıyla gerçekleştirilen bu büyük ve başarılı operasyonda, dolandırılmaya çalışılan vatandaşlarımızın 25 Milyon TL zararı önlendi;  şüpheli de gözaltına alındı.

Telefon Dolandırıcıları Akçakale