Akşener'in Adıyaman Ziyareti Ne Anlama Geliyor?

TAKİP ET

Millet İttifakı açısından çok kritik bir seçim olacak olan 14 Mayıs seçimleri öncesi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Adıyaman'a yaptığı ziyaret Ankara kulislerini hareketlendirdi.

Türkiye, tarihinin en önemli seçimine doğru ilerlerken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Adıyaman’a yaptığı ziyaret Ankara kulislerini hareketlendirdi.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Adıyaman’a yaptığı ziyaret sonrası Ankara kulislerinde çeşitli senaryolar gündeme gelmeye başladı. Bu senaryoların en dikkat çekeni ise, CHP ve İYİ Parti’nin Adıyaman, Çorum, Nevşehir, Düzce gibi bazı illerde ortak listeyle seçime gidecek olması ve Adıyaman’da CHP’nin adayının birinci sıraya, İYİ Parti’nin adayının ise 2. sıraya yazılacak olması oldu. 

Bununla birlikte Akşener’in uzun yıllardır Sivil Savunma Teşkilatı ve Ankara Büyükşehir Belediyesinde görev yapan Dr. Hikmet Çıra’yı Adıyaman’da görevlendirmesi dikkatlerden kaçmadı. Akşener Dr. Çıra’yı bölgede aday olarak gösterip ardından Adıyaman’a giderek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Özellikle 2018 seçimlerinde en çok oy aldığı Gölbaşı’na yaptığı ziyaret Akşener’in buraya ağırlık vereceği söylemlerine sebep oldu. Ayrıca, depremde yaptıkları konutlar yüzlerce Adıyamanlıya mezar olan bazı müteahhitlerin adaylık için çalışması seçmende tepki yarattı. Bunun farkında olan Akşener’in güçlü bir ittifak listesi için Dr. Hikmet Çıra’yı bölgeye gönderdiği belirtiliyor. Son olarak Akşener tarafından görevlendirilen Dr. Hikmet Çıra’nın da Gölbaşı’ndan hatırı sayılı bir ailenin mensubu olduğu biliniyor.

gündem son dakika Meral Akşener