Akşener : Urfa Sana Küsmüş Haberin Olsun

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM grup toplantısında DEDAŞ sorununu gündeme getirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM grup toplantısında DEDAŞ sorununu gündeme getirdi.

Akşener, çiftçiye yaşatılan bu zulme son verilmesini istedi ve şunları kaydetti:

”Biliyorsunuz, geçen hafta yine yollardaydık. Şanlıurfa ve Mardin’de, vatandaşımızla buluştuk, dertlerini dinledik. Oy istemeye değil, dert dinlemeye gidiyoruz. Bu zor günlerde, yalnız olmadıklarını hissettirelim istiyoruz. Milleti düşünen, milleti düze çıkarmak için çalışan birileri var, bilsinler istiyoruz. Şanlıurfa’daki bir eczacı kardeşim diyor ki; “Ayda bin lira elektrik parası ödüyorum. Tek bir dolaba düştüm, küçük bir sobayla idare ediyorum. Kendi derdime yanamıyorum bile. 140-150 lirayı bulan bebek mamasını almadan gidenleri gördükçe kahroluyorum.” Bir başka esnaf kardeşim diyor ki; “20 çalışandan, 10 çalışana indik. 10 kardeşim ekmeğinden oldu. Çalışan da, eskiden 100 lira alıyorsa, şimdi 50 lira alıyor. Ne yapalım, kapatalım mı?”

Çiftçi kardeşlerim diyor ki; “Mazot, gübre, ilaç fiyatları aldı başını gidiyor. Ama Urfa’dan Batman’a, başımızda öyle bir bela var ki, hepsini unutturuyor” diyor. Nedir o bela? DEDAŞ. Yani Dicle Elektrik. Çiftçi ekip biçmek için hevesli, hazır bekliyor. Toprak, 1’e beş verecek kadar bereketli, hazır bekliyor. Ama öyle bir düzen kurulmuş ki, kimsenin dermanı yok. Çiftçimiz, astronomik elektrik faturalarından illallah ediyor. Fatura yetmiyor, gestapo gibi dolaşan, şirket görevlilerinin yazdığı cezalar da, çiftçimizin nefesini kesiyor. 300 bin lira, 500 bin lira, hatta 1 milyon lirayı bulan cezalar var. Ve ilginçtir, ortada fatura da yok. Yani sistem, hem vatandaşın sırtında yük, hem de devletten vergi aşırıyor. Böyle insafsızlık olur mu? Böyle kayıtsızlık olur mu? Böyle vicdansızlık olur mu? Utanmıyor musunuz? Çiftçimize yaşattığınız bu zulme derhal son verin! Urfa’da öğrencilerimiz tabletsiz. Gençlerimiz umutsuz. Babalar çaresiz. Tarlalar hüzünlü, toprak mahzun. Yağmur yerine yağan elektrik cezaları, derman bırakmamış. Urfa sana küsmüş haberin olsun Sayın Erdoğan!   

BİR KUYUYA 70-80 BİN LİRA FATURA GELİYOR. MERA KALMADI

Akşener kürsüyü Bozovalı çiftçi Bayram Sarı’ya bıraktı:

“Tarımda teknoloji yok. Biz yurt dışından bir kilo karpuz çekirdeğini 5 bin liraya alıyoruz. Şanlıurfa’nın bütün pamuğunu satarsak bir kamyon karpuz çekirdeğinin parası karşılanıyor. Son teknoloji sulama sistemleri var Şanlıurfa’da. Bir kuyuya 70, 80 bin lira fatura geliyor. Ürünün tamamını satsan DEDAŞ’ın faturasını karşılamıyor. Şu anda ilimizde ve çevre illerde Mera diye adlandırılan yerler, belli çevreler tarafından bazı şahıslara satılmaktadır. Zaten ülkede mera kalmamış bu da halkın az buz yaptığı tarımcılığın da sonunu getiriyor. Daha büyük sorunlarımız var ama zaman yok. Bu adamlar ne yapar sadece çiftçiden para mı toplar? Şanlıurfa’da, Mezopotamya’da yüz binlerce genç başka illere tarım işçisi olarak gidiyor. Bu reva mı? Gençlerimizin hepsi göç etmiş..”

”URFA SANA KÜSMÜŞ” GÜNDEM OLDU

Öte yandan Twitter’da Akşener’e destek amaçlı açılan #Urfasanaküsmüş etiketi gün içerisinde Türkiye gündeminin ilk sırasına yerleşti. Akşener’in, ”Bugüne kadar açıkladığın, en iyi ve en etkili paket, damadını paketlemendi. Dolar, anında bir lira düşmüştü. Gel, Tarım Bakanı’nı paketle, şu mübarek Ramazan öncesi, milletimizi sevindir.” şeklindeki sözleri beğeni rekoru kırdı.

#urfasanaküsmüş meral akşener