Anadolu Fırtınası Osman Bölükbaşı Unutulmadı!

TAKİP ET

Halk arasında "Anadolu Fırtınası" ve "T(I)RT Osman" lakaplarıyla tanınan Türk siyasetçi Osman Bölükbaşı ölüm yıldönümünde unutulmadı. Bölükbaşı'nın anma programı Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan Kabakçı Konağında gerçekleştirildi. Programa Eski Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, Milletvekilleri ve pek çok Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri katıldı.

Anma töreninde Kırşehir Vakfı Yöneticisi, Tuncay Tekay, Osman Bölükbaşı’nın adına Kırşehir’de bir anıt mezar yapılmasını ve Kırşehir’de bir caddeye “Osman Bölükbaşı” isminin verilmesi teklifinde bulundu. Yapılan teklifin Kırşehir Belediye Meclisi’de görüşülüp karara bağlanması bekleniyor.

Programda, Emekli Diplomat Vahit Özdemir ise yaptığı konuşmada Osman Bölükbaşı'nın hayatını anlattı. Özdemir, “Osman Bölükbaşı Millet Partisi, Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi, Cumhuriyetçi Millet Partisini kurdu. Bölükbaşı, bu partilerin Kurucu Genel Başkanlığını yaptı. 3 dönem Kırşehir, 3 dönem de Ankara Milletvekilliği yaptı. 1950 ile 1973 yıllarında parlamentoda bulundu. Kırşehir ile özdeşleşen Bölükbaşı’nın adına bir anıt mezar yapılmasının uygun olacağı siyasi gözlemciler tarafından değerlendiriliyor. Kırşehir’de bir caddeye de isminin verilmesinin doğru olacağını ayrıca söylemek istiyorum. Son olarak Bölükbaşı’nın naaşının anıt mezara  taşınması için aile bireylerinden izin alınması gerekiyor. Bu konu hakkında da girişimlerde bulunulacak. Böyle bir durumda ailenin izin vermesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Osman Bölükbaşı gündem vefat