Anadoluyu Beşik Gibi Sallayan Depremler, Vatandaşın Kabusu Oldu!

TAKİP ET

6 Şubat'a yaşanan deprem felaketinin ardından üst üste meydana gelen artçı depremler, Anadoluyu adeta beşik gibi sallıyor. Kandilli Rasathanesi verilerine göre dün 3 saat içinde en düşüğü 3.2, en büyüğü 4,9 olmak üzere toplamda 6 deprem meydana geldi. Türkiye, yaşanan 2 büyük depremin şokunu atlatamamışken, yaşanan artçı depremlerin yanı sıra birçok noktada gerçekleşen bağımsız depremler vatandaşları tedirgin etmeye ediyor.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ülke genelinde artçı depremlerin etkisi sürüyor.  İki yıkıcı depremin etkisi sürerken hem deprem bölgesinde hem de bağımsız yerlerde sarsıntılar yaşanıyor.

3 SAATTE 3’ÜN ÜSTÜNDE 6 DEPREM YAŞANDI
Bölgede deprem şoku henüz atlatılmamışken,  art arda yeni depremdeler daha meydana gelmeye devam ediyor. Kandilli Rasathanesi verilerine göre dün, Kahramanmaraş’ta 12.40’ta 4.4, saat 13.07’de 3.2, saat 14,13’te 3.8, ve saat 14.38’de 3,8 büyüklüğünde olmak üzere toplamda 4 deprem meydana geldi.

Kayseri’de de saat 14,47’de 4.9 ve saat 14,53’te 4.2 büyüklüğünde 2 deprem yaşandı. Yaşanan depremler çevre illerde de hissedildi.

VATANDAŞLAR TEDİRGİN
11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, üst üste meydana gelen artçı sarsıntılar vatandaşların kabusu oldu. Ana iki deprem ve ardından yaşanan artçıların yanı sıra birçok noktada gerçekleşen bağımsız depremler, vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor. Yaşanan iki büyük depremin şokunu atlatamayan vatandaşlar meydana gelen artçı depremler sonrası yapılarını terk edip, sokakta ve parklarda bekleyişlerini sürdürüyor.
 

Şanlıurfa deprem Kandilli Rasathanesi gündem Kayseri Kahramanmaraş