Ankara'da Şanlıurfa Standı Fuarın Yıldızı Oldu

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın yöresel lezzetleri ve kültürü, bu yıl 2'ncisi düzenlenen Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesinde görücüye çıktı.

Şanlıurfa'nın yöresel lezzetleri ve kültürü, bu yıl 2'ncisi düzenlenen Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesinde görücüye çıktı.

Dünyanın dört bir yanından katılımcının olduğu zirvede; Şanlıurfa'nın usta aşçılar tarafından hazırlanan Çiğköfte  büyük ilgi görürken, coğrafi işaretli 27 ürün ise vatandaşların beğenisine sunuldu. 

Cumhurbaşkanlığının himayelerinde, Ankara Ticaret Odasının (ATO) ev sahipliğinde düzenlenen "2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi", ATO Congressium'da sona erdi. 

Türkiye'de coğrafi işaretler konusundaki en prestijli ve en kapsamlı organizasyon olan 2'nci Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'nin bu yılki teması "Anadolu'dan Dünyaya" olarak belirlendi.

Zirvede Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ve diğer kurumların desteği olmadan , sadece, Şanlıurfa Ticaret  ve sanayi Odası, ve Şanlıurfa Ticaret Borsası tarafından açılan Şanlıurfa standında yöresel lezzetler vatandaşların beğenisine sunuldu. Stantta; Urfa fıstığı, Urfa lahmacunu , Urfa Sade yağı ,Tirit , Zerde ,Üzlemeli pilav , lebeni , içli köfte, ağzı açık, ağzı yumuk gibi ürünler sergilendi. Standı ziyaret eden vatandaşlar Şanlıurfa 'nın meşhur lezzetlerini tatma imkanı da buldu. "2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi", ATO Congressium'da bulunan bir çok standta ürünler ücret karşılığında verilirken Şanlıurfa standında ise ikramlar ücretsiz verildi.

Şanlıurfa standında misafirleri ağırlayan Şanlıurfa Ticaret ve sanayi odası başkanı İbrahim Halil Peltek,Şanlıurfa Ticaret Borsası başkanı Mehmet Kaya ve üyeler  İş adamı Mehmet Günak ,Metin Baydar Şanlıurfa standını ziyaret eden vatandaşları karşılıyarak,Şanlıurfa 'nın meşhur lezzetleri ile ilgili bilgi verip.ikramda bulundular. 

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası başkanı İbrahim Halil Peltek haber-sanliurfa.com 'a yaptığı açıklamada ;  Şanlıurfa’yı tanıtım maksadıyla bizim tescilli 27 ürünümüzü Ankara’da ATO’nun düzenlemiş olduğu , 2. Uluslararası coğrafi işaretler zirvesinde temsil anlamında Urfa ticaret odası ve Urfa ticaret borsası olarak biz yerimizi aldık. Yerimizi alırken de en iyi şekilde temsil anlamında olsun diye sırtımızdaki misyonun sorumluluğumuzun görevimizin ve mevcudiyetimizin mukaddesiyatını bilerek en iyi şekilde Urfa’yı temsil etmeye çalıştık.

Şanlıurfa standı fuarın yıldızı oldu

27 ürünümüzün 20 sini biz burada saat başı bir ikramda bulunarak ücretsiz olarak milletin zevkine sunmaya çalıştık bu süre içerisinde gerek ATO tarafından gerek diğer katılımcılar tarafından Şanlıurfa standının fuarın yıldızı olduğunu deklare ettiler .

Bizde bunu Urfa adına ölçülerimizle beraber en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Ancak bu birlikteliğimiz Ticaret Borsası ve biz gelip burada ürünlerimizi ikram  etmemiz ayrıca sevindirici bir olay, biz bürokrasi olarak ihtiyaç durduğumuz tüm birimler bize yardım etmeye hazır olduklarını ifade ettiler. Zaten biz burada bir coğrafi işaretlerle ilgili bir sunumla sadece Ticaret odası ve Borsa olarak yapmamız yeterli oluyor.

  Urfalı bir evde bu sunumları yapabilecek ölçüdedir. Bunun için çok ihtiyaç olamamakla birlikte daha büyük kapsamdaki  bir organizasyon da gerek Büyükşehir olarak ,gerek Valilik olarak bütün birimle sizin ihtiyaçlarınıza her türlü cevap verebiliriz diye söylemeleri yetti zaten bizde bunun üstesinden geldiğimiz için biz başka arkadaşlarımızın enerjisini buraya aktarmak istemedik.

 Urfa’mızda bundan sonra, Turizm ve gastronomi gerekse sanayi anlamında  Urfa’nın geleceğini hep birlikte zaten yapmaya çalışacağız onun için bizim Urfa’da, Urfa birograsisi ile Urfa paydaşlarıyla  hiçbir sorunumuz yoktur. Tek yürek tek vücut hareket ediyoruz .

Biz zaten bir koordinasyon merkezi olarak Ticaret ve sanayi odası hangi raporu arkadaşlarımıza verdikse hepsini kabul görüyor onun için Urfa'da geçmişte kalan dağınık bitişik kalkışma olayı asla yoktur .

Urfa tek vücut her şeyiyle beraber hareket eden bir yapıya bir altyapıya kavuşmuştur. Önemli olan bundan sonraki süreçlerde ortak akılla ortak birliktelikle tek vücut olarak Urfa’nın temel  meselelerine inip şehrimizi daha üst versiyona taşımak için gayret etmemiz gerekli olduğunun bilincinde olduğumuzu tekrar beyan ediyorum.dedi.

 

Kaynak : www.haber-sanliurfa.com




ato Şanlıurfa ticaret ve sanayi odası uluslararası coğrafi İşaretli Ürünler zirvesi ato congressium ankara Şanlıurfa standı Şanlıurfa coğrafi ürünler