Ankara Siyasetinde Kritik Gün!

TAKİP ET

Seçime kısa bir süre kala Ankara'da siyaset arenası hareketlendi. Geçtiğimiz hafta 6'lı Masa'dan olaylı bir şekilde ayrılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün saat 14.00'da parti genel merkezinde kritik bir toplantı yapacak. Millet İttifakı'nı oluşturan liderler ise bugün yine Saadet Partisi ev sahipliğinde toplanarak, ittifakın cumhurbaşkanı adayını açıklayacak.

Seçime 2 buçuk ay kala cumhurbaşkanı adayı açıklama telaşına giren Millet İttifakı’nda geçtiğimiz hafta ipler kopmuştu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını reddeden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Dayatmaya boyun eğmeyeceğiz” diyerek masadan kalktı. 

ADAY RESMEN AÇIKLANACAK!
“Altılı Masa dağıldı” izlenimi veren Millet İttifakı’nın kalan 5 partisi bugün yine toplanacak. Geçtiğimiz hafta cumhurbaşkanlığı adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi üzerinde mutabakat imzalayan liderler, bugün gerçekleşecek toplantı sonrasında adayı resmen açıklayacak. 

AKŞENER, ADAY ARAYIŞINDA!
“Dayatmaya boyun eğmeyeceğiz” diyerek 6’lı Masa’dan ayrılan İYİ Parti Lideri Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı mansur Yavaş’a adaylık çağrısında bulundu. İki isimden de Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına destek gelince, Akşener umduğunu bulamadı. Aday arayışına giren Meral Akşener, geçtiğimiz gün televizyon programında İYİ Parti için cumhurbaşkanı adayı olabileceğini ifade eden Hukuk Profesörü Ersan Şen’i yayın arasında arayarak görüşmeye çağırdı. Bu durum, ‘İYİ Parti’nin adayı Ersan Şen mi?’ soru işaretlerini getirirken, Akşener, bugün parti kurmayları ile parti genel merkezinde kritik bir toplantı yapacak. Akşener’in toplantı sonrası açıklama yapması bekleniyor. 
 

Millet İttifakı Altılı masa Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener gündem aday cumhurbaşkanı