Anlamlı gün HRÜ'de kutlandı

TAKİP ET

Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesince 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği düzenlendi.

ŞANLIURFA – Harran Üniversitesi’nde (HRÜ) 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir etkinlik gerçekleştirildi.

Fen-Edebiyat Fakültesi’nin konferans salonunda yapılan programa, HRÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Işık, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Bektaş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Abuzar, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Rektör Yardımcısı Güllüoğlu ve Eğitim Fakültesi Dekanı Işık’ın açış konuşmalarıyla devam etti.Rektör Yardımcısı Güllüoğlu, konuşmasında gençlere her zaman kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu. Güllüoğlu, “Sorumluluklarınızın ve ilerde eğitimci olarak omuzunuza yüklenecek ağır yükün farkında hep olun. Bu arada güncel gelişmeleri de yakında takip edin ve değişikliklere uyum sağlayın.

Bu ülkeye, vicdanı hür, fikri hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek en büyük hizmettir. Öğretmenlik insan yetiştiren sanat dalıdır. Bu sanatı icra eden tüm eğitim gönüllüsü öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyor katılımlarından dolayı buraya gelen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.Eğitim Fakültesi Dekanı Işık ise konuşmasında günün anlam ve önemine dikkati çekti. Işık, “Millet Mekteplerinin açıldığı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmenlik unvanı verildiği, Öğretmenler Günü olarak kutlanan bu anlamlı günde sizinle birlikte olmanın gururunu ve heyecanını yaşıyorum” dedi.

Programda konuşmaların ardından müzik etkinliğine geçildi. Öğretmenler Günü kutlaması, “Pratikte Öğretmenlik Paneli” ile devam etti.

Panel, katılımcılara katılım belgesi verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.





BIZIMHABERAJANSI

Harran Üniversitesi Öğretmenler günü