Antalya'da Bulunan Şanlıurfa Dernekleri Federasyon Çatısı Altında Toplanıyor

TAKİP ET

Antalya ve ilçelerinde Şanlıurfa adıyla kurulan derneklerin federasyon çatısı altında toplanması ile ilgili devam eden çalışmaların sonuna gelindi. 

Antalya ve ilçelerinde Şanlıurfa adıyla kurulan derneklerin federasyon çatısı altında toplanması ile ilgili devam eden çalışmaların sonuna gelindi. 

Antalya Şanlıurfalılar derneği başkanı Mehmet Uymaz önderliğinde Antalya ve ilçerinde bulunan Şanlıurfa dernekleri ile birlik beraberlik ruhunun bir benzerini, özellikle Şanlıurfa adıyla Antalya’da kurulmuş İl – İlçe Derneklerini Federasyon çatısı altına toplayarak, sinerji oluşturmak Şanlıurfa adına birlikte hareket ederek birliktelik ruhunu daha da pekiştirmek adına başlanan çalışmalar yavaş yavaş şekillenmeye başladı.

Kurulacak Federasyonla birlikte dernekler arası koordinasyonun sağlanarak, derneklerin yaptığı çalışmaların kalıcı hale getirilmesi, Şanlıurfa’nın tarihi ve doğal güzelliklerinin, kültürel varlıklarının tanıtılmasına katkı sağlamak amaçlanıyor.

Başkan Mehmet Uymaz önderliğinde federasyon çalışmaları ile ilgili son değerlendirmeler yapıldı. Federasyon Kurucular Kurulunun, Tüzüğünün de görüşülerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunan Uymaz Dernek Başkanlarına bu süreçte gösterdiği yakın ilgi ve destekleri dolayısıyla teşekkür etti.
 
Şanlıurfa adına Derneklerin tek bir federasyon çatısı altında toplanmasının çok önemli bir çalışma olarak değerlendirdiğini belirten Başkan Mehmet Uymaz, gösterilecek birlikteliğin Şanlıurfa’ya her yönden katkılar sunacağını ifade ederek başından itibaren bu sürece katkı sunan tüm başkanlara, yönetimlerine, üyelerine ve Şanlıurfa sevdalılarına teşekkür etti.
 

Şanlıurfa Dernekleri