Araç Sahipleri Dikkat!

TAKİP ET

Araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık'tan itibaren başladı.

Uygulamanın başlamasının ardından çok sayıda vatandaş kar lastiği alırken nelere dikkat etmesi gerektiğini araştırmaya başladı.

Kar lastikleri, üstün yol tutuşu sağlamak için özel olarak hazırlanmış lastiklerdir. Özellikle kış aylarında tercih edilen bu lastiklerin sırt yüzeyi özel olarak tasarlanmıştır. Buzlu havalarda araçlarda mutlaka kullanılması gereken bu lastiklerin en belirgin özelliği, üzerinde bulunan çiviler sayesinde aracın kaymamasını sağlamasıdır.

Kar Lastiği Alırken nelere dikkat edilmeli?

Kış lastiklerinin diş derinliği 3mm üzerinde olması gerekmektedir. Bu oranın altına inmiş kış lastikleri olumsuz hava şartlarında aracın çekiş gücünü düşürecektir.

Lastik seçiminde araca uygun lastik seçimi yapmak gerekmektedir. Aracınız için firma tarafından önerilen ölçüye mutlaka dikkat etmeniz gerekir.

Kış lastiğinin üretim tarihi de oldukça önemlidir. Lastik satın alırken mutlaka üretim tarihini kontrol etmelisiniz. Lastiğin üretim tarihi 5 yılı geçmediyse satın alınmalıdır.

Kış lastikleri araçların yakıt tüketimini de arttırmaktadır. Bu nedenle lastik alırken mutlaka yakıt tüketim oranı öğrenilmelidir.

Kış lastikleri 4 tekere de takıldığında etkisini iyi bir şekilde göstermektedir. Bu nedenle kış lastiği satın alınırken 4 adet alınması gerekir.

Cansel YILDIZ/ habersanliurfa.net/

kış kar Şanlıurfada kışa hazırlık sondakika gündem araba kış lastiği kar lastiği dikkat Lastik hava şartları yakıt tüketimi kış lastiği satın alınırken haber