Asuman Yazmacı Hakkındaki İddiaları Mahkemeye Taşıdı

TAKİP ET

AK Parti 28. Dönem Şanlıurfa 5. Sıra Milletvekili Adayı Cevahir Asuman Yazmacı, hakkındaki iddialar için yasal süreç başlattı.

AK Parti Şanlıurfa'nın tek kadın Milletvekili Adayı Asuman Yazmacı sosyal medya üzerinden Bircan Yıldırım isimli sosyal medya kullanıcısının kendisi hakkındaki iddialara avukatı aracılığıyla yanıt verdi. Açıklamada "Bu çirkin ve asılsız paylaşım nedeniyle başta paylaşımı yapan Bircan Yıldırım olmak üzere tüm sorumlular hakkında hukuki ve cezai yaptırım uygulanması amacıyla gerekli girişimlerde bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız" denildi.

Yazmacı'nın avukatı konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Bircan Yıldırım isimli şahsın iddialarının gerçeği yansıtmadığı vurgulanarak algı oluşturulmaya çalışıldığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Twitter isimli sosyal medya platformunda kendisini 'gazeteci' olarak tanıtan Bircan Yıldırım isimli şahıs 16.04.2023 tarihinde müvekkilim Sn. Cevahir Asuman Yazmacı ile ilgili olarak gerçek dışa ve mesnetsiz bir ithamı 'bilgi' adı altında paylaşmıştır.

"MÜVEKKİLİMİN SİYASİ KARİYERİ HEDEF ALINDI"

Gerek daha önceki yalan haberleriyle kamuoyunda gündem olan gerekse sosyal medya paylaşımlarıyla gazetecilik vasfından çok uzak olduğu bilinen ve adeta siyasi tetikçiliği kendine meslek edinen Bircan Yıldırım isimli şahıs, paylaşımlarda geçen suçları işlemediğini bildiği halde, bu defa da 28. Dönem Milletvekilliği için Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Şanlıurfa Milletvekili adayı olan müvekkilim Sn. Cevahir Asuman Yazmacı’ya karşı çirkin iftiralarla algı oluşturmaya çalışmıştır. Kötü niyetli ve bilinçli olarak yapılan bu paylaşımların, müvekkilimin siyasi kariyerini hedef aldığı ve gerçekleşecek seçimde oy kullanacak seçmeni yanılgılı değerlendirmeye sevk etme amacı taşıdığı şüphesizdir.

"SABIKASIZ OLDUĞUNA DAİR BELGEYİ İBRAZ ETTİ"

Erdemli kişiliği, olumlu hasletleri ve başarılı kariyeriyle gerek yerel gerekse ulusal düzeyde tanınan müvekkilime karşı algı oluşturulmaya çalışıldığı ve bu paylaşımın çirkin bir iftiradan ibaret olduğu paylaşıma yapılan birçok yorumdan anlaşılmışsa da bu hususa ilişkin kamuoyunu bildirme gereği hasıl olmuştur. Müvekkilim Sn. Cevahir Asuman Yazmacı, milletvekilliği adaylığına başvururken. yasal zorunluluk gereği, adli sicil kaydının olmadığına yani sabıkasız olduğuna dair belgeyle ilgili kuruma ibraz etmiştir. Kaldı ki Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 76. maddesi ve 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanununun 11. maddesi gereğince, paylaşımda geçen suçların işlenilmiş olmasının milletvekili seçilmeye engel teşkil ettiği de bilinmelidir. İlgili düzenlemeler dahi paylaşımın gerçeği yansıtmadığım göstermektedir.

"GEREKLİ GİRİŞİMLERDE BULUNACAĞIZ"

Müvekkilim Sn. Cevahir Asuman Yazmacı’nın kişiliğini ve siyasi kariyerini hedef alan bu çirkin ve asılsız paylaşım nedeniyle başta paylaşımı yapan Bircan Yıldırım olmak üzere tüm sorumlular hakkında hukuki ve cezai yaptırım uygulanması amacıyla gerekli girişimlerde bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

Asuman Yazmacı Hakkındaki İddiaları Mahkemeye Taşıdı