Av. Bekir Benek, HDP'den Aday Adayı Oldu

TAKİP ET

Avukat Bekir Benek, HDP Şanlıurfa İl Başkanlığına milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.

14 Mayıs Milletvekili Genel Seçimleri için HDP Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı olan Av. Bekir Benek, “14 Mayıs’ta yapılacak milletvekili seçimleri, demokrasinin ve insan haklarının var oluş tercihidir.” dedi. Aday adaylık başvurusunun ardından basın açıklaması yapan Av. Benek, 1994’ten beri HADEP ve devamında kurulan partilerde görev aldığını hatırlattı. Şanlıurfa’nın sorunlarına değinen Av. Bekir Benek, “14 Mayıs aynı zamanda gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceğinin tayin olacağı tarihi önemde bir seçimdir. Halkımızın bu bilinçle tercihini yapacağından kuşkum yoktur.” diye konuştu.  

“HALKIMIZIN VEKİLLİĞİNE TALİBİM”

Basın açıklamasında bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Av. Bekir Benek, şunları kaydetti:

“1974 yılı Hilvan Şanlıurfa doğumluyum, evli ve dört çocuk babasıyım. İnsan Hakları Derneği, Mezopotamya Hukukçular Derneği, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği, Şanlıurfa Barosu ve benzeri STK’larda insan hakları yönünden çalışmalar yürütüm. Gelenek partilerimizin (HADEP, DEHAP, DTP, BDP ve HDP’de) 1994 yılında gençlik yapısından başlamak üzere üyelik, yöneticilik, parti meclis üyeliği dahil olmak üzere yaklaşık 30 yıldır halkımızın hak ve adalet mücadelesinde çalışmalar yürüttüm. 2014 yılında partimizin Haliliye İlçesi Belediye Eş Başkanı Adayı oldum. Aynı zamanda 25 yıldır bu mücadelenin hukuk tarafında avukatlık mesleğini icra ettim. Siyasal çalışma yürütürken yargı baskısına maruz bırakılmış siyasetçi arkadaşlarımızın her daim yanında oldum. Aynı zamanda baskıcı iktidar tarafından ötekileştirilen, mağdur edilen, ayrımcılığa uğratılan halkımızın hak, adalet ve hukuk mücadelesinde de her daim yanlarında yer aldım.”

“HALKIN TEMSİLCİSİ OLMAK İSTİYORUM”

“Geçmişten bugüne mesleğim gereği üstelendiğim vekillik görevini bu kez halkın temsilcisi olarak sürdürme niyetindeyim. Bu sebeple halkımızın hak ve özgürlük mücadelesini daha da yükseltmek adına halkımızın vekilliğine talibim. Son iki aydır Urfa’nın da içinde olduğu bölge illerinde yaşanan deprem ve sel felaketi; merkezi ve yerel iktidar temsilcilerinin tedbirsizliği, beceriksizliği ve aymazlığı sonucunda on binlerce insanımız hayatını kaybetmiş, yaralanmış,  yüz binlercesi de evsiz barksız kalmıştır. Bu yaşanan son doğa olayları AKP/MHP rant ortaklığında, bu ülkede insan hayatının ne kadar ucuz olduğunu açıkça gözler önüne sermiştir. Bu doğa olayını felakete dönüştüren siyasal iktidarın geçmiş ve bugünkü uygulamalarıdır. Buradan yaşamını yitiren insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve geride kalanlara sabırlar diliyorum.”

“URFA HER ŞEYDE SON SIRADA YER ALIYOR”

“İlimiz Urfa; sosyoekonomik gelişmişlikte, kentsel gelişmişlikte, işsizlikte, gelir dağılımında, Eğitim ve sağlık gibi tüm alanlarda 81 il içerisinde hemen hepsinde en son sıralarda yer almaktadır. 21.yüzyılda Urfa halkı evsiz kaldı, işsiz kaldı, elektriksiz kaldı, ekmeksiz kaldı, susuz kaldı ve su kuyruğuna girdi. İnsanlık tarihine öncülük etmiş en bereketli ve zengin topraklara sahip Urfa’mızda, Urfa halkının açlığa, sefalete mahkûm edilmesini,  göç yollarında mevsimlik işçi olarak sürgün hayatı yaşamasını kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Bu kadim topraklarda insanlığa yetecek kadar ekmek de var su da var. Yeter ki bu toprakları yönetmeye talip olanlar ahlaklı olsunlar, vicdanlı olsunlar, çalıp çırpmasınlar, emeğe ve insani değerlere ve tüm farklılıklara eşit mesafede olsunlar. Bu nedenle 14 Mayıs tarihinde yapılacak milletvekili seçimleri, demokrasinin ve insan haklarının var oluş tercihidir. Aynı zamanda gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğinin tayin olacağı tarihi önemde bir seçimdir. Halkımızın bu bilinçle tercihini yapacağından kuşkum yoktur. İşte tüm bu sebeplerden dolayı hem kentimizin hem de halkımızın hak, adalet ve özgürlük mücadelesini sürdürmek adına halkın temsilciliğini layıkıyla yerine getireceğimin sözünü veriyor, bize siyaset yapabilmemiz için alan açan, mücadele etme mirası bırakan tüm değerlerimizi saygıyla ve minnetle anıyor, Nevroz’un direniş ruhu ile sizleri selamlıyorum.”

Bekir Benek HDP Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı