Avukatlar'dan Şenyaşar Ailesine Destek

TAKİP ET

 Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti'ne katılan 200 avukat adına yapılan açıklamada, yargı makamlarının sessizliğine tepki gösterilerek, 'Şenyaşar ailesinin talebi hepimizin talebidir' denildi. 

 Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti’ne katılan 200 avukat adına yapılan açıklamada, yargı makamlarının sessizliğine tepki gösterilerek, “Şenyaşar ailesinin talebi hepimizin talebidir” denildi. 

 Emine Şenyaşar ile n oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattığı Adalet Nöbeti 200’üncü gününe girdi.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Urfa Şubesi’nin çağrısıyla bir araya gelen 200 avukat, Şenyaşar ailesinin nöbet eylemine destek verdi.

ÖHD, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar ile baro başkanlarının da aralarında bulunduğu 200 avukat, nöbet eyleminde açıklama yaptı.

Basın metnini okuyan ÖHD Urfa Şubesi Eşbaşkanı Ali Arslan, desteğe gelen barolara ve avukatlara teşekkür etti. Hukuksuzluğun, adaletsizliğin yargı eliyle devam ettirildiği bu süreçte dayanışma içinde olmanın önemine işaret eden Arslan, “Suruç’ta, 2018 seçim sürecinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ailesi ve korumalarıyla birlikte Şenyaşar ailesine ait işyerine saldırısıyla başlayan olay Suruç Devlet Hastanesi'nde 3 kişinin vahşi bir şekilde katledilmesiyle sonuçlanmıştır. Bir kamu kurumu olan hastanede yaşanan katliam mülki amir vali, dönemin Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, emniyet güçleri ve hastane personelinin gözü önünde vahşice gerçekleştirilmiştir” dedi. 
 
DOSYA GİZLENİYOR
 
Olayın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen etkin bir soruşturmanın yürütülmediğini belirten Arslan, faillerin açığa çıkarılmadığını söyledi. Dosyada 3 yıldır devam eden kısıtlılık kararına değinen Arslan, dosyanın aile ve avukatlardan gizlendiğini ifade etti. Adli makamlardan umudunu kesen ailenin 9 Mart’ta, “Dosyada kısıtlılık kararının kaldırılması, etkin bir soruşturma yürütülerek faillerin açığa çıkartılarak cezalandırılması” talebiyle başlattığı Adalet Nöbeti eyleminin 200 gün boyunca her şeyi özetlediğinin altını çizdi.

şenyaşar ailesi adalet nöbeti