Avukatlar Özdağ Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

TAKİP ET

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın deprem sonrasında gerek sosyal medya hesaplarından gerekse basın yoluyla sığınmacılar hakkında yaptığı açıklamalardan dolayı çok sayıda avukat, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın deprem sonrasında gerek sosyal medya hesaplarından gerekse basın yoluyla sığınmacılar hakkında yaptığı açıklamalardan dolayı çok sayıda avukat, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Savcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde Özdağ hakkında, TCK Madde 38 "Suça Azmettirme", TCK Madde 216 "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama Suçu" ve TCK Madde 122 Nefret ve Ayrımcılık Suçlarından işlem yapılması istendi.

30 avukat tarafından imzalanan şikâyet dilekçesinde; “Ülkede böylesi büyük bir afet yaşanırken ve depremden sağ kurtulan vatandaşlar yakınlarının kaybı ile birlikte gıda ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını giderebilme mücadelesi vermekteyken, sığınmacılar maalesef ayrımcı ve ırkçı bir dil ile hedef haline getirilmiş ve fiziki saldırılara varan eylemlere maruz kalmıştır. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, deprem sonrası sosyal medya paylaşmaları ve basına yaptığı açıklamalarıyla Suriyeli sığınmacılar basta olmak üzere tüm sığınmacılara karşı ırkçı ve saldırgan bir tutumla kitleleri kışkırtmasını üzüntüyle takip etmekteyiz. Bu açıklamaların gerçekle ilgisi olmadığı gibi, iddiaların çarptırma ve yalanlarla dolu olduğu bizzat Zafer Partisi ilçe Başkanı Suphi Yıldız da dahil olmak üzere birçok kişi ve kurum tarafından defalarca kez dile getirilmiştir.” denildi.

Özdağ Hakkında Suç Duyurusu sığınmacılar