Azerbaycan Bulvarı'nda Süre Kısalacak, Konfor Artacak!

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, çalışmaların devam ettiği Azerbaycan Bulvarı'nda incelemelerde bulundu. Beyazgül, trafik akışında süreyi kısaltıp, konforu artırdıklarını ifade etti.

Şanlıurfa’da yeni yol açma ve yol genişletme çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi artan nüfus ve araç sayısını da dikkate alarak Diyarbakır yolunu Seyrantepe Mahallesi’ne bağlayacak olan 50 metre genişliğindeki Azerbaycan Bulvarı’nda çalışmalarını sürdürüyor.

Kent genelinde sürdürdüğü ulaşım projeleri ile kent trafiğini rahatlatmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Azerbaycan Bulvarı’nda sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Diyarbakır yolunu Seyrantepe Mahallesi’ne bağlayacak olan 50 metre genişliğindeki yol ile on binlerce aracın şehir merkezi trafiğine girmeden seyahat etmeleri sağlanacak.

Geçtiğimiz yıl trafiğe açılan 11 kilometrelik Buluntu Hoca Bulvarı’nın devamı olan Azerbaycan Bulvarı’ndaki çalışmaları inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, teknik ekipten yapılan çalışmalar konusunda bilgi aldı.

Şanlıurfa’da yeni açılan yollar ve çevre yolu bağlantılarıyla trafikteki süreyi kısaltıp konforu artırdıklarını anlatan Beyazgül, ‘’Azerbaycan Bulvarı’nda terasman çalışmalarımız devam ediyor. Yapılan çalışmaların yüzde 70’i tamamlanmıştır. Azerbaycan Bulvarı, Buluntu Hoca Bulvarı’nın devamı niteliğindedir. Daha önce Buluntu Hoca Bulvarı'nın açılışını gerçekleştirmiştik. 11 kilometrelik Buluntu Hoca Bulvarı, Diyarbakır yolu Mardin yoluna bağlayan bir çevre yoludur.

Bu çevre yoluyla trafiğimizi rahatlatmıştık. Trafikteki süreyi azaltmıştık, konforu arttırmıştık. Azerbaycan Bulvarı ile Maşuk-Öğütçü, Kuzey şehrine bir bağlantı kuruyoruz, Kuzey Batı çevre yolu vasıtasıyla, hem bu yolumuz Kuzey Batı çevre yoluna bağlanarak Seyrantepe ve Mehmetçik Mahallesi’ne trafik akışını sağlayarak yeniden trafik yükümüzün önemli bir bölümü üzerine alacak ve trafikte bir rahatlama oluştuğu gibi sürelerde de bir kısalma olacaktır.’’ diye konuştu.

Şanlıurfa Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zeynel Abidin Beyazgül