Badıllı: Engelli bireyler eğitimden geri kalıyor

TAKİP ET

Şanlıurfa Özel Eğitim Kurumları Dernek Başkanı Badıllı, rehabilitasyon merkezlerinde oluşan sıkıntılar nedeniyle kurumlar ve öğretmenlerin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için Vali Ayhan'a çağrıda bulundu.

ŞANLIURFA -Şanlıurfa Özel Eğitim Kurumları Dernek Başkanı Sezai Badıllı, rehabilitasyon merkezlerinde personel sözleşmelerinin onayları güvenlik soruşturması gerekçesiyle aylar sürdüğünü, buna bağlı kurumlar ve öğretmenlerin geciken sözleşme onayları için mağdur olduklarını belirtti.

Badıllı, sorunların çözümü noktasında Şanlıurfa Valisi Salih Ayhandan destek istedi. Sıkıntıların yaşanması üzerine Vali Ayhan da hızlandırılması için talimat verdiği öğrenildi.

Badıllı konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Valim @valisalihayhan Şanlıurfada rehabilitasyon merkezlerinde çalışmak isteyen personel sözleşmelerinin onayları güvenlik soruşturması nedeniyle aylar sürmektedir. Kurumlar ve öğretmenler geciken sözleşme onayları nedeniyle mağdur olmaktadır. Geç onaylanan öğretmen sözleşmeleri nedeniyle engelli bireyler eğitim öğretimden geri kalmaktadır.

 

Şanlıurfa Özel Eğitim Kurumları