Bakan Eker, Protesto Eylemiyle Karşılaştı

TAKİP ET

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'ndeki Telhamut Çadır Kenti'nde barınan Suriyeliler ile bayramlaştı.

 GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’ndeki Telhamut Çadır Kenti’nde barınan Suriyeliler ile bayramlaştı.

Bakan Eker, Tabi bu meseleler zulmün sona ermesi, meselenin çözümü yönünde hükumet olarak uluslararası platformda bütün Türkiye bütün gücü ile çaba içerisinde, çaba sarf ediyor dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, öğle saatlerinde Ceylanpınar’da gelerek AK Parti İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Partililer ile bayramlaşan Bakan Eker, savaşın bitmesini ümit ettiklerini belirterek, Sınır hattında yaşanan hemşerilerimiz kardeşlerimiz bunun sıkıntısını olumsuz etkilerine maruz kalıyor. Zaman zaman maalesef oradaki kurşunlar, şarapneller geliyor.

Bizim bakanlığın silolalarına da isabet ediyor. Türkiye olarak, Ceylanpınarlı olarak kardeşlerimiz bundan zarar görebiliyor. Tabi bu meseleler zulmün sona ermesi, meselenin çözümü yönünde hükümet olarak uluslararası platformda bütün Türkiye bütün gücü ile çaba içerisinde, çaba sarf ediyor.

Dün ben Diyarbakır’da parti teşkilatı ile bayramlaştım. Ama ben bu toprakların bir insan olarak, kardeşiniz olarak bayramın ikinci gününde Ceylanpınar’a siz hemşerilerimin yanına gelerek sizlerle de bayramlaşmayı, bu mülteci kampındaki mülteci kardeşlerimizi de ziyaret edip onlarında bayramını kutlamayı düşündüm dedi.

Bakan Eker, daha sonra Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ve Ceylanpınar Kaymakamı Musa Sarı ile birlikte yaklaşık 27 bin Suriyeli sığınmacının barındığı Telhamut Çadır Kenti’ni ziyaret etti. Bakan Eker, sığınmacılar ile bayramlaşarak çocuklara oyuncak dağıttı. Suriyeli çocuklar, dağıtılan oyuncaklarda alabilmek için birbiriyle yarıştı. AFAD yetkililerinden bilgi alan Bakan Eker, Sahra Hastanesi’ndeki hastaları da ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

ZİYARETİNİ KISA KESTİ

Bakan Eker’e Suriyeli sığınmacılar tarafından yöresel kıyafet hediye etti. Kendisine hediye edilen kıyafetleri giyen Bakan Eker, Suriyeli bir grup protestocunun eylemiyle karşılaştı. Arapça slogan atan gruba jandarma ve çevik kuvvet polisleri müdahale etti. Bakan Eker ise, çadır kentte konuşma yapmayarak ilçeden ayrılıp, Mardin’e geçti.

ceylanpınar Şanlıurfa Mehdi Eker Protesto