Bakan Koca'dan Çok Önemli Açıklamalar

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulu Toplantısının ardından koronavirüs gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulu Toplantısının ardından koronavirüs gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Koca, 24 Haziran verilerini paylaşarak "Virüsün yaz aylarında da hızla artıyor" dedi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlık Bilkent Yerleşkesi'nde Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları; Bugünkü hayatımız tedbirlere bağlı kalarak planlarımızı uygulayacağımız bir hayattır.Bu yaz günlerinin aydınlık günler olacağı konusunda güçlü gerekçelerimiz var. Tüm hayatın önünü açmaya devam edeceğiz.  Bazı kontrol mekanizmalarını bir süre daha sıkı tutmaya mecburuz. Maske kullanmayan kişinin maske kullananlara karşı sorumluluğu vardır.Maske kullanmamak kişisel hukukun ihlalilidr.Herkesi bu kurala uymaya çağırıyorum.Bulaşma riskinin söz konusu olamayacağı ortamlarda yalnız oturuyorsak maske gerekli değil. 

"VİRÜS YAZ AYLARINDA DA HIZLA ARTIYOR"

Yaz ayları konusunda ikinci bir uyarımız var. Virüsün yayılma hızında azalma olmamıştır. Büyüklerimiz ve kronik hastalığı olanlar hala risk grubunda, tedbiri elden bırakmayalım. 

YKS İÇİN ÖNLEMLER

 YKS için sınava uygun şartlar için elimizden geleni yaptık. Aileler sınavda beklerken gruplar oluşturmamalı.Okul önlerindeki yığılmanın az olacağını umuyoruz. Sınavın ertelenmesi daha büyük risk oluşturabilirdi. Sınavın ne getireceği meçhul bir zamandansa bu tarihte yapılması uygun görülmüştür. 24

HAZİRAN 2020 KORONAVİRÜS VERİLERİ

Vaka sayımızda bir dalgalanma var. Önceki günlere kıyasla test sayımız 10.000 fazla olsa da, sonuç hepimizi riskin büyümesine karşı uyarıyor. Artışın sebebi, yazla birlikte, tedbirlerin esnetilmesi. Bu yaz tedbir dışında ikinci bir seçeneğimiz yok Son 24 saatte korona virüs nedeniyle 24 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 5 bin 25 olduğunu açıkladı. Bugün 53 bin 486 test yapılırken, bin 492 yeni vaka tanısı konuldu, bin 386 kişi ise iyileşti.

"İKİNCİ DALGAYI YAŞAMIYORUZ"

İkinci dalgayı yaşamadığımızı rahat söyleyebiliriz. Şu an yaşadığımız, birinci dalganın etkilerini görüyoruz

"VEFAT EDENLERİN YAŞ ORTALAMASI 74 OLDU"

Toplumda yaygın bir taşıyıcı ve koruyucunun olmadığını söylüyorum. Herkes aşı gelişmedikçe önlemlere dikkat etmeli. Vaka sayılarında yaş ortalaması daha önce 41 iken şu an 32'ye kadar düşmüş oldu. Ama yoğun bakıma giren, entübe olan, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yaşlarının arttığını görüyoruz. Vefat edenlerin yaş ortalaması 74 oldu. 

AŞIDA HAYVANLAR ÜZERİNDE ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Rusya ve Çin ile aşı çalışmaları için çalışacağız. Aşı için 4-6 aydan önce gelişme olmaz. Mutasyon geçirdiğine dair bir bilgi ise yok. YENİ KISITLAMA OLACAK MI? Yeni kısıtlama düşünmüyoruz. İller kararlar alabilir ama ülke bazında yeni bir kısıtlama düşüncesi olmadı.

KURBAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI OLACAK MI?

 Bilim Kurulu'nda Kurban Bayramı'nda bir kısıtlılık olmasıyla ilgili bir konu gündeme gelmedi. Henüz zaman var. Önümüzdeki haftalarda vakaların seyri belirleyici olacak.

bakan kocadan Çok Önemli açıklamalar