Bakan Murat Kurum'dan "Yollara Çıkmayın!" Uyarısı!

TAKİP ET

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve toplamda 10 ilde yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurum, vatandaşlara Osmaniye-Gaziantep yolunda trafiğe çıkmamaları çağrısında bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gaziantep’te yaşanan deprem ile ilgili şu açıklamalarda bulundu;

"Erzincan depreminden sonra ülkemizin son bir asırda gördüğü en büyük deprem felaketidir. Bölgedeki 10 ilimizi doğrudan etkilemiştir. Son bir asırdaki en büyük felakettir. 13.5 milyon vatandaşı etkiledi. 3381 can kaybı, 20 bin 426 yaralı var. Yaralılarımız tedavşi altındadır. İlk andan itibaren ekiplerin sahadaydı. Ocaklarımıza ateş düştü, yüreğimizi dağladı... Bu acı tarif edilemez. İkinci 24 saate girdik. 72 saat bizim için çok kıymetli.

Bölgeye gelen valiliklerimizin ekipleriyle birlikte gerekli hizmetleri veriyoruz. Gaziantep'teki depremde, otoyoldaki kısmi çökmeler nedeniyle ulaşımı kontrollü şekilde sağladık. Bölgeye acil yardımın ulaştırılması, tahliye süreçlerinin takibini gerçekleştirmiş oldu.

Vatandaşlarımızdan mümkün olmadıkça Osmaniye-Gaziantep yolunda trafiğe çıkmamalarını, ekiplere öncelik vermelerini istiyoruz."


 

DEPREM GAZİANTEP OSMANİYE OTOYOL MURAT KURUM